Έκτακτη ενίσχυση στους εργαζομένους της Πειραιώς έως 360 ευρώ

Έκτακτη ενίσχυση στους εργαζομένους της Πειραιώς έως 360 ευρώ

Τι προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη από τη διοίκηση της τράπεζας και τον σύλλογο των εργαζομένων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη μέρους των αναγκών που δημιουργούνται από τον ιστορικά αυξημένο πληθωρισμό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η επιχειρησιακή σύμβαση για τα έτη 2022-2024 που υπεγράφη από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και τον σύλλογο των εργαζομένων στην τράπεζα. Συγκεκριμένα, η οικονομική ενίσχυση διαμορφώνεται σε:

– 360 ευρώ για εργαζομένους με ετήσιες μεικτές αποδοχές έως 22.400 ευρώ.

– 240 ευρώ για εργαζομένους με ετήσιες μεικτές αποδοχές από 22.400,01 έως 26.600 ευρώ.


– 150 ευρώ για εργαζομένους με ετήσιες μεικτές αποδοχές από 26.600,01 έως 30.000 ευρώ.


Η οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο ως καθαρό ποσό με τη μορφή διατακτικών αγοράς και αφορά περί το 80% των εργαζομένων στην τράπεζα. Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής σύμβασης συμφωνήθηκε επίσης ότι εντός εξαμήνου θα καταρτιστεί ειδική συμφωνία για την τηλεργασία σύμφωνα με τους όρους της Κλαδικής ΣΣΕ ΟΤΟΕ – Τραπεζών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΤΠ, «η νέα επιχειρησιακή σύμβαση θωρακίζει την απασχόληση (ρήτρα απασχόλησης, ρυθμίσεις για την εκπαίδευση), διασφαλίζει και διατηρεί τα εργασιακά δικαιώματα (κωδικοποίηση όλων των προηγούμενων ΣΣΕ), προσθέτει παροχές και αυξάνει το εισόδημα των εργαζομένων (μη συμψηφισμός αυξήσεων, αύξηση και θεσμοθέτηση νέων επιδομάτων και παροχών, διασφάλιση των παροχών υγείας του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ, παροχές για την οικογένεια)» και «ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των διεκδικήσεων που είχε θέσει ο ΣΕΤΠ στην έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση». Ειδικότερα συμφωνήθηκε ότι η τράπεζα επιβεβαιώνει τη βούλησή της να προστατεύσει την απασχόληση των εργαζομένων, ενώ λαμβάνει εύλογα, κατά τις περιστάσεις, μέτρα προκειμένου να αποτρέπονται οι απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους. Επιπλέον, η τράπεζα αναλαμβάνει να μεριμνά για την έγκαιρη εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων της σε νέες και αναβαθμισμένες δεξιότητες με ιδιαίτερη μέριμνα για τους εργαζομένους σε θέσεις που λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων προβλέπεται να καταργηθούν ή να διαφοροποιηθούν κατά αντικείμενο.

Προβλέπεται επίσης:

– Μη συμψηφισμός και πραγματική καταβολή των αυξήσεων που προέρχονται από τις αυξήσεις των επιδομάτων της κλαδικής σύμβασης για όσους εργαζομένους λαμβάνουν έως 110 ευρώ μηνιαίως υπέρτερες αποδοχές.

– Πρόσθετη παροχή σε υπαλλήλους με ειδικούς ρόλους ύψους 200 ευρώ για το 2022 και 200 ευρώ για το 2023.

– Μισθολογική αύξηση για τους εργαζομένους τής πρώην Γενικής Τράπεζας με την απαλοιφή αρνητικής διαφοράς.

– Μείωση επιτοκίου δανείων προκαταβολής μισθών κατά 0,25%, αυξήσεις σε καταβαλλόμενα επιδόματα και παροχές.

– Διασφάλιση των παροχών υγείας σε χρήμα του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ.

– Συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης κλάδου Α και Β προκειμένου να παρέχεται η δυνατότητα μακροχρόνιας συμπληρωματικής αποταμίευσης και κάλυψης των ασφαλιστικών αναγκών υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή