Συνέχισε ανοδικά με κέρδη 0,70% το Χ.Α., υποχώρησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Συνέχισε ανοδικά με κέρδη 0,70% το Χ.Α., υποχώρησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Ανοδικά και κόντρα στην επιφυλακτικότητα που κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές συνέχισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά και κόντρα στην επιφυλακτικότητα που κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές συνέχισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, πλησιάζοντας πλέον τις 870 μονάδες και αφήνοντας τον δρόμο προς τις 900 μονάδες ανοιχτό, χάρη στον ούριο άνεμο που πνέει κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,70% και έκλεισε στις 869,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,80 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,94% στις 2.108,31 μονάδες, με άνοδο 0,58% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.380,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 2,29% στις 564,57 μονάδες.

Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 869,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,80 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισαν ο Titan με κέρδη 3,23% και η Eurobank στο +3%, και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 2% οι Alpha Bank, Aegean και ΕΛΠΕ, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν Ελλάκτωρ (-3,09%) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (-2,87%).

Το +5% του Γενικού Δείκτη κατά τον Ιούλιο έχει και συνέχεια στο ξεκίνημα του Αυγούστου, καθώς η συναλλακτική βελτίωση με τους αγοραστές ως πρωταγωνιστές συνιστά ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης, σχολιάζει ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής επενδύσεων της «Κύκλος Χρηματιστηριακή». Με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο, όπως προσθέτει, που υποβοηθείται από άλλους δεικτοβαρείς τίτλους με θεαματική βελτίωση των μεγεθών τους, το Χ.Α. ξεπέρασε εύκολα τις 850 μονάδες και στοχεύει βάσιμα στην επάνοδο προς τις 900 μονάδες, ώστε να μηδενιστούν οι φετινές απώλειες, υπό την αίρεση των δεδομένων στο διεθνές σκηνικό. ​​​​​​Στις διεθνείς αγορές επικράτησε νευρικότητα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικρές απώλειες εν μέσω παγκόσμιας ανησυχίας για την ένταση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου με αφορμή την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 600 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,3%, όπως και ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης, που έκλεισε με απώλειες 0,23%. Ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού έκλεισε με απώλειες 0,42%, ενώ οριακά στο κόκκινο βρέθηκε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κλείνοντας με υποχώρηση 0,06%. Σχολιάζοντας το κλίμα στις διεθνείς αγορές, ο Μαρκ Μακόρμικ, στέλεχος της TD Securities, δήλωσε στο Bloomberg ότι «το θέμα της Ταϊβάν είναι αυτό που καθορίζει τώρα τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, καθώς γεννάει ανησυχία για την παγκόσμια ανάπτυξη και για τον κίνδυνο οι γεωπολιτικές εντάσεις να επιτείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή