Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 870 μονάδες, με οριακά κέρδη και ενισχυμένο τζίρο

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 870 μονάδες, με οριακά κέρδη και ενισχυμένο τζίρο

Σημαντικές άμυνες στις πιέσεις των πωλητών έδειξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές άμυνες στις πιέσεις των πωλητών έδειξε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας έτσι να διατηρήσει τα κεκτημένα και να κλείσει πάνω από τις 870 μονάδες, έστω και με μικρά κέρδη, και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Ιουνίου, με τον τζίρο να εμφανίζεται ενισχυμένος.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακά κέρδη της τάξης του 0,05% και έκλεισε στις 870,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 73,19 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,05% επίσης, στις 2.109,36 μονάδες, με άνοδο 0,44% έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.386,97 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,25% στις 565,99 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Από το σύνολο των blue chips, ανοδικά ξεχώρισαν η Ελλάκτωρ με κέρδη 5,86% και η ΔΕΗ στο +4,20%, και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 1% οι Titan, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η ΕΥΔΑΠ στο -2,24% και πτώση άνω του 1% κατέγραψαν οι Coca-Cola, Quest, ΟΛΠ και ΟΤΕ.

Αν και το τραπεζικό ριμπάουντ δείχνει σημάδια χαλάρωσης, η Wood εκτιμά πως οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα σημαντικό αμυντικό «στοίχημα» έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών ενόψει της αναμενόμενης υπεραπόδοσης του ελληνικού ΑΕΠ, της ισχυρής δυναμικής στην αύξηση των δανείων και της ανοδικής τάσης στα καθαρά επιτοκιακά έσοδα του κλάδου λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων.

​​​​​​Ανοδικά κινήθηκαν χθες και οι ευρωπαϊκές αγορές όταν φάνηκε να αποκλιμακώνονται οι γεωπολιτικές εντάσεις γύρω από την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Αντέστρεψαν έτσι την υποχώρηση που σημείωσαν αρχικά μετά τη δημοσιοποίηση ορισμένων απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,48%, ενώ ανάμεσα στις εθνικές αγορές τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού που έκλεισε με άνοδο 0,97%. Ακολουθεί ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης που έκλεισε με κέρδη 0,96%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε επίσης με άνοδο 0,40%. Υποχώρησαν, πάντως, οι τιμές των ομολόγων καθώς η αγορά προεξοφλεί περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων. Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων της Γερμανίας σημείωσαν άνοδο κατά 0,08 εκατοστιαίες μονάδες στο 0,8%, ενώ οι αποδόσεις των δεκαετών της Ιταλίας έφτασαν στο 2,99% έχοντας σημειώσει άνοδο 0,07 εκατοστιαίων μονάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή