Από τις 26 του μηνός η καταβολή συντάξεων του Σεπτεμβρίου

Από τις 26 του μηνός η καταβολή συντάξεων του Σεπτεμβρίου

Στις 26 Αυγούστου 2022, ημέρα Παρασκευή, θα αρχίσουν οι πληρωμές σε 2,4 εκατ. συνταξιούχους τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 26 Αυγούστου 2022, ημέρα Παρασκευή, θα αρχίσουν οι πληρωμές σε 2,4 εκατ. συνταξιούχους τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου. Οπως είναι γνωστό, τα ποσά πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας, ενώ κύριες και επικουρικές καταβάλλονται πλέον ταυτόχρονα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΦΚΑ, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών έχει ως εξής:

• Στις 26 Αυγούστου 2022, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Στο τέλος Αυγούστου, θα πληρωθούν και νέες συντάξεις εμπιστοσύνης.

• Στις 29 Αυγούστου 2022, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα ΤΣΕΑΠΓΣΟ και ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΟΤΕ και Δημόσιο που ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ) τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

• Στις 30 Αυγούστου 2022, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα ΤΣΕΑΠΓΣΟ και ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΟΤΕ και Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Να σημειωθεί ότι από τον προηγούμενο κιόλας μήνα, σταδιακά έχουν αρχίσει και πληρώνονται τόσο οι λεγόμενες συντάξεις εμπιστοσύνης όσο και κάποιες από τις συντάξεις δικαιούχων με παράλληλη ασφάλιση. Ειδικότερα, με τις συντάξεις Αυγούστου, που καταβλήθηκαν τέλος Ιουλίου, πληρώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες συντάξεις εμπιστοσύνης, περίπου 9.000, οι οποίες αφορούν αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022. Στο τέλος Αυγούστου, θα πληρωθούν και νέες συντάξεις εμπιστοσύνης, ενώ έχει προγραμματιστεί και η πληρωμή συντάξεων παράλληλης απασχόλησης. Οπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψή του στο πράσινο κτίριο-στρατηγείο του ΕΦΚΑ στην οδό Κηφισίας, για τις «παράλληλες» συντάξεις (δηλαδή για την προσαύξηση της σύνταξης που δικαιούται π.χ. ένας γιατρός ή ένας δικηγόρος του Δημοσίου, οι οποίοι ήδη λαμβάνουν σύνταξη από το Δημόσιο και προσδοκούν σε σχετική προσαύξηση από το ΤΣΑΥ ή το Ταμείο Νομικών) έχει εγκατασταθεί πλέον το λογισμικό, όχι μόνο για τις πιο πρόσφατες αλλά και για τις παλαιότερες περιπτώσεις. Και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΕΦΚΑ, είναι θέμα 4-5 μηνών η ολοκλήρωση της σχετικής προσπάθειας. Ηδη, τον Ιούλιο πληρώθηκαν οι πρώτες νέες συντάξεις και αναμένεται συνέχεια τον Αύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή