Κυοφορείται mega deal στον χώρο των ξενοδοχείων

Κυοφορείται mega deal στον χώρο των ξενοδοχείων

Αποτίμηση-μαμούθ φέρεται να έχει γίνει για την αξία του ξενοδοχειακού ομίλου Sani & Ikos Resorts στο πλαίσιο της διαδικασίας αποεπένδυσης που έχουν κατά πληροφορίες ξεκινήσει τα επενδυτικά funds που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποτίμηση-μαμούθ φέρεται να έχει γίνει για την αξία του ξενοδοχειακού ομίλου Sani & Ikos Resorts στο πλαίσιο της διαδικασίας αποεπένδυσης που έχουν κατά πληροφορίες ξεκινήσει τα επενδυτικά funds που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο. Ειδικότερα, εκτός από την οικογένεια Ανδρεάδη, η οποία ελέγχει και το management, μέτοχοι στον όμιλο είναι επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η Oaktree Capital, η Goldman Sachs, η Hermes GPE κ.ά. Τη διοίκηση του ομίλου Sani/Ikos ασκούν ως co-managing partners οι Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Ματιέ Γκιγιεμέν, με τη στήριξη των παραπάνω κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων. Παραμένει αδιευκρίνιστο επί του παρόντος εάν κάποιοι και ποιοι από τους υφισταμένους μετόχους θα επιλέξουν να παραμείνουν στο μετοχικό κεφάλαιο. Εχοντας ολοκληρώσει χρονικά τους επενδυτικούς ορίζοντες από τον χρόνο εισαγωγή τους, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, τα funds ξεκίνησαν προ ολίγων μηνών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη διαδικασία πώλησης των συμμετοχών τους. Συναλλαγή η οποία όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ απόδοσης κεφαλαίων. Κάτι φυσιολογικό, βεβαίως, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για έναν από τους πιο μεγάλους και επιτυχημένους ξενοδοχειακούς ομίλους της Μεσογείου με 14 συνολικά μονάδες σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.

H γήρανση

H γήρανση του πληθυσμού και η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη Δύση ταλανίζουν τους πάντες και από αυτό δεν έχει κατορθώσει να ξεφύγει η Ισπανία. Η τεράστια έλλειψη εργαζομένων που αντιμετωπίζει η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου την υποχρεώνει να αλλάξει τις ρυθμίσεις επί της εισδοχής ξένων εργατών. Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ χαλαρώνει τους σχετικούς κανόνες, για να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι ιδίως από χώρες της Νότιας Αμερικής. Στόχος, να καλυφθούν θέσεις ειδικευμένων και ανειδίκευτων υπαλλήλων, που δεν μπορούν να πληρωθούν από ντόπιο δυναμικό. Συν τοις άλλοις, με τη χαλάρωση αυτή θα μπορέσουν χιλιάδες ισπανόφωνοι, που εργάζονται στη μαύρη οικονομία στην Ισπανία σήμερα, να αποκτήσουν καθεστώς νόμιμης απασχόλησης.

Η ανάπλαση της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Την ένταξη του έργου της ανάπλασης τμήματος της Αθηναϊκής Ριβιέρας στο Ταμείο Ανάκαμψης ενέκρινε με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το έργο, προϋπολογισμού 24,7 εκατ. ευρώ, είναι μήκους 13,5 χλμ. και διασχίζει έξι δήμους, από την Καλλιθέα έως το δημαρχείο του Δ. Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Στόχος είναι η δημιουργία της μεγαλύτερης, ενιαίας και προσβάσιμης ακτογραμμής στην Ευρώπη, παρόμοια με τη Γαλλική Ριβιέρα, την Ιταλική Ριβιέρα, τη Βαρκελώνη και το Τελ Αβίβ.

Αναστάτωση με οδηγία της ΔΥΠΑ

Αιφνιδιάστηκαν τα λογιστήρια και οι φοροτεχνικοί των επιχειρήσεων που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα Προεργασίας για 10.000 άνεργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τους ζητήθηκε από τις 6 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης έως τις 12 το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να πληρωθούν για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Τους ζητήθηκε δηλαδή να ανταποκριθούν μέσα σε 18 ώρες, εκ των οποίων μόνον οι 4 εργάσιμες, και μάλιστα, εντός της δεύτερης εβδομάδας Αυγούστου, οπότε η πλειονότητα των επιχειρήσεων έχει κλείσει ή υπολειτουργεί λόγω αδειών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) απέστειλε μάλιστα επιστολή διαμαρτυρίας στον διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρο Πρωτοψάλτη και στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια ενέργεια κρίνεται κυριολεκτικά ανέφικτη για πλήθος επιχειρήσεων. Ζητούν, δε, την έκδοση νέας οδηγίας προς τα κατά τόπους κέντρα προώθησης της απασχόλησης, όπου θα ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή