Το SMERC απέκτησε την εταιρεία καθαρισμού SKYMAR Services

Το SMERC απέκτησε την εταιρεία καθαρισμού SKYMAR Services

Σε περαιτέρω μεγέθυνση του ομίλου Cordia προχωρεί το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC) με επικεφαλής τον κ. Νίκο Καραμούζη μέσω της εξαγοράς ακόμη μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του καθαρισμού κτιρίων.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περαιτέρω μεγέθυνση του ομίλου Cordia προχωρεί το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC) με επικεφαλής τον κ. Νίκο Καραμούζη μέσω της εξαγοράς ακόμη μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο του καθαρισμού κτιρίων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες, το SMERC απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην εταιρεία καθαρισμού SKYMAR Services. Με αυτή την εξαγορά δημιουργείται στην ουσία ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης, συντήρησης και καθαρισμού κτιρίων (total facility management), με συνολικό εκτιμώμενο κύκλο εργασιών το 2022 τα 80 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων θα υπερβαίνει τις 4.000, καθιστώντας τον όμιλο Cordia έναν από τους 20 μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα.

Η SKYMAR Services, ιδιοκτησίας Λεωνίδα Καμπάνη, έχει πολυετή πείρα και παρουσία στον τομέα του καθαρισμού και της τροφοδοσίας κτιρίων, με διακεκριμένο πελατολόγιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, τα πολυκαταστήματα Attica, τη Lamda Development, το River West, τη Newrest, τη Rolex Hellas, το Iδρυμα Μείζονος Πολιτισμού, την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, τη Vivartia, τον όμιλο Συγγελίδη, τη Regency Casino Mont Parnes, ενώ συνεργάζεται ήδη με την Cordia στο The Ellinikon Experience Park, την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής (Lafarge), την ENISA κ.ά. Σημειώνεται ότι ο κ. Καμπάνης θα παραμείνει στη διοίκηση της εταιρείας ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Συνολικά ο αριθμός εργαζομένων του ομίλου Cordia ξεπερνάει τις 4.000.

Υπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο του 2021 το SMERC εξαγόρασε την πρώην Engie Hellas, ηγέτιδα στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών τεχνικής συντήρησης ακινήτων, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και λύσεων υψηλής τεχνολογίας, την οποία μετονόμασε Cordia.

Στη συνέχεια, στις αρχές του 2022 το επενδυτικό ταμείο απέκτησε πλειοψηφικό μετοχικό έλεγχο στην ESA Security Solutions, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του κλάδου επανδρωμένων φυλάξεων και ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα.

Με αυτή την εξαγορά ξεκίνησε και η μεγάλη συνεργασία του SMERC με το Latsco Family Office, το family office της Μαριάννας Λάτση. Και αυτό διότι η ESA ανήκε στο Latsco Family Office από το 2018 και με την εξαγορά από το SMERC το πρώτο έγινε μέτοχος μειοψηφίας στον όμιλο Cordia μέσω ανταλλαγής μετοχών.

Με την πρόσφατη εξαγορά και της SKYMAR Services, ο νεοδημιουργηθείς όμιλος Cordia αποτελεί, πλέον, τον ισχυρότερο καθετοποιημένο όμιλο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων προς εταιρικούς πελάτες, ιδρύματα και δημόσιους οργανισμούς σε ό,τι αφορά τη διαχείριση ακινήτων, την τεχνική συντήρηση, τη φύλαξη, τον καθαρισμό, τις ενεργειακές λύσεις, την ηλεκτροκίνηση, καθώς και πλήθος άλλων σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή