Μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο: Αύριο οι ανακοινώσεις

Μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο: Αύριο οι ανακοινώσεις

Κοινή συνέντευξη Τύπου των Μάκη Βορίδη, Κώστα Σκρέκα, Θεόδωρου Σκυλακάκη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, Τετάρτη, πρόκειται να παρουσιαστούν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα παραχωρήσουν την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα «Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο».

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο ισόγειο επί της οδού Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα.

Προ ημερών, ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας, όπως στη Γερμανία και στην Ιταλία.

Τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού είχαμε θετικά δείγματα με σημαντική μείωση της κατανάλωσης. «Τον Ιούλιο η μείωση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 15% μέσα σε ένα μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλη η Ευρώπη ανησυχεί και προβληματίζεται για τους επόμενους μήνες. Φαίνεται ότι θα έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, εξαιτίας της στρατηγικής της Ρωσίας να στραγγαλίζει ενεργειακά την Ευρώπη, μειώνοντας τις ροές φυσικού αερίου και εκτινάσσοντας τις τιμές. Η κυβέρνησή μας είδε από πολύ νωρίς το πρόβλημα και δημιούργησε δίχτυ προστασίας για τους οικιακούς καταναλωτές, αλλά και τις ΜμΕ», σημείωσε ο υπουργός

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή