Η κορυφαία εταιρεία δομικών υλικών γιορτάζει 20 χρόνια στην Ελλάδα και επενδύει στο μέλλον
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-κορυφαία-εταιρεία-δομικών-υλικών-γι-562039558

Η κορυφαία εταιρεία δομικών υλικών γιορτάζει 20 χρόνια στην Ελλάδα και επενδύει στο μέλλον

Η «αόρατη δύναμη» πίσω από την άρτια ολοκλήρωση αναρίθμητων έργων σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 85 χρόνια, είναι ένα ιταλικό όνομα που «λέει» πολλά στους μηχανικούς και τεχνίτες των οικοδομών, των κτιριακών συντηρήσεων και της κατασκευαστικής βιομηχανίας: ΜAPEI (Μαπέι) ή Materiali Ausiliari Per l’Edilizia e l’Industria (Βοηθητικά υλικά για την Κατασκευή και τη Βιομηχανία). Ιδρυθείσα το 1937 στο Μιλάνο από τον Rodolfo Squinzi η εταιρεία είναι σήμερα ένας διεθνής κολοσσός, ηγέτης στην παραγωγή συγκολλητικών, στεγανωτικών και χημικών προϊόντων για την οικοδομική βιομηχανία, συνδυάζοντας την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα με την καινοτομία, το πάθος με την υψηλή τεχνογνωσία, και την παγκόσμια εξάπλωση με τον σταθερά οικογενειακό της χαρακτήρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Mapei Hellas γράφει τη δική της ιστορία επιτυχίας και στην Ελληνική αγορά, έχοντας εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των δομικών υλικών. Ο εορτασμός της επετείου -έστω και με έναν χρόνο καθυστέρησης λόγω του κορωνοϊού- έφερε κοντά φίλους και συνεργάτες και έδωσε την ευκαιρία να παρουσιαστούν τα σχέδια για το μέλλον… «Η Mapei ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει», θα μας πει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της Mapei Hellas, Δρ. Σπυρίδων Παπαγιαννάκης. «Τα προϊόντα μας έχουν την πλήρη αποδοχή και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από όλους τους τεχνίτες και μηχανικούς και αυτός είναι ο λόγος που εφαρμόζονται σε όλα τα έργα κύρους ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Εξελισσόμαστε συνεχώς και προχωράμε σε νέες επενδύσεις που θα μας κάνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά».

Η ανάπτυξη της εταιρείας, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες, έχει υπάρξει ραγδαία. «Από €10 εκατομμύρια πωλήσεις το 2016 αναμένεται φέτος να κλείσουμε πάνω από €30 εκατομμύρια, δηλαδή τριπλασιάσαμε τον τζίρο μας σε 6 χρόνια και συνεχίζουμε δυναμικά», σημειώνει ο δρ. Παπαγιαννάκης. «Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες: στους ανθρώπους μας και στο ομαδικό πνεύμα που έχουμε εντός της εταιρίας, στην καλή σχέση που χτίζουμε με τους πελάτες και συνεργάτες μας και στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων μας που προσφέρονται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές».

Για την Mapei Hellas, ποιότητα και εμπιστοσύνη είναι έννοιες αλληλένδετες. «Μία βόλτα να κάνετε σε έργα εν εξελίξει και αν μιλήσετε με τους επιβλέποντες μηχανικούς αλλά και τους απλούς τεχνίτες θα διαπιστώσετε με τι πάθος μιλάνε για τα προϊόντα μας. Δύσκολα θα τα άλλαζαν», τονίζει ο γ.δ. της εταιρείας. «Το προϊόντα μας εγγυώνται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και έχουν χρησιμοποιηθεί σε απαιτητικά έργα με μεγάλη επιτυχία. Οι πελάτες μας είναι αυτοί που μας επιλέγουν και μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Πίσω από κάθε προϊόν κρύβεται μία ολόκληρη ομάδα, η οικογένεια της Mapei, διαδικασίες, εμπειρία και know-how που όλα αυτά μαζί φέρνουν το άψογο αποτέλεσμα».

Τα σχέδια για νέες επενδύσεις δεν σταματούν. «Ολοκληρώνουμε μία σειρά επενδύσεων στο εργοστάσιό μας στη Ριτσώνα, κυρίως στον τομέα παραγωγής. Ειδικότερα μία νέα γραμμή παραγωγής για αρμόστοκο πλακιδίων και μία νέα γραμμή επεξεργασίας ανθρακικού ασβεστίου. Παράλληλα κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή δύο νέες αποθήκες για τον διπλασιασμό του στοκ μας», μας πληροφορεί ο δρ. Παπαγιαννάκης. «Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται πάντα στην ποιότητα αλλά και στην αποδοτικότητα της παραγωγής χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Όλα τα παραπάνω θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023, βέβαια μέχρι τότε αναμένεται να έχουν ξεκινήσει νέες επενδύσεις που σχεδιάζουμε τώρα.
Γενικά δεν σταματάμε ποτέ τον σχεδιασμό νέων επενδύσεων για την ανάπτυξή μας».

www.mapei.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή