Νέες τεχνολογικές λύσεις για τον τραπεζικό κλάδο

Νέες τεχνολογικές λύσεις για τον τραπεζικό κλάδο

Ολοκληρώθηκε ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός καινοτομίας FinQuest by Alpha Bank 2022

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες, τεχνολογικά καινοτόμους λύσεις, που αναμένεται να συμβάλουν στον λειτουργικό μετασχηματισμό του τραπεζικού κλάδου και να ενισχύσουν την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ανέδειξε ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός καινοτομίας FinQuest by Alpha Bank 2022.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά και αποτελεί έναν εδραιωμένο πλέον μηχανισμό, μέσα από τον οποίο η τράπεζα ενδυναμώνει τους δεσμούς της με το εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα των Fintechs και των τεχνολογικών startups που δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν είναι η Quantfolio από τη Νορβηγία, η οποία δημιούργησε μία ρομποτική πλατφόρμα συμβουλευτικής που προσφέρει εγκεκριμένες από τις ρυθμιστικές αρχές χρηματοοικονομικές συμβουλές στους πελάτες, η SPIN Analytics με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά με Ελληνες ιδρυτές, η οποία αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης προσφέρει μια πλατφόρμα αυτοματοποίησης διαχείρισης μοντέλων πιστωτικού κινδύνου για τράπεζες και εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου και η ισπανική DoGood People, η οποία σχεδίασε και ανέπτυξε μια mobile εφαρμογή για τους εργαζομένους εταιρειών, ώστε να συνεισφέρουν και αυτοί με συγκεκριμένες καθημερινές ενέργειες στην επίτευξη των ESG στόχων της εταιρείας τους. Με αφορμή την ολοκλήρωση του FinQuest by Alpha Bank 2022, ο CEO του ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, δήλωσε ότι «η Alpha Bank επιδιώκει την καινοτομία, ως όχημα για την επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων στο μέλλον και για τον λόγο αυτό σφυρηλατούμε σχέσεις και συνεργασίες με startups και με το ευρύτερο fintech οικοσύστημα, για την αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών, την ενίσχυση της πρότασης αξίας προς τους πελάτες μας και τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποδοτικότητάς μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή