Η Eurobank σβήνει τα φώτα, ξεκινάει μελέτες για φωτοβολταϊκά

Η Eurobank σβήνει τα φώτα, ξεκινάει μελέτες για φωτοβολταϊκά

Αμεσες πρωτοβουλίες με στόχο τη μείωση κατά 10% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σωρευτικά για τα έτη 2022 και 2023 θέτει η διοίκηση της Eurobank

2' 12" χρόνος ανάγνωσης

Αμεσες πρωτοβουλίες με στόχο τη μείωση κατά 10% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σωρευτικά για τα έτη 2022 και 2023 θέτει η διοίκηση της Eurobank, όπως αναφέρει σε μήνυμά του προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φωκίων Καραβίας.

Στο μήνυμά του ο κ. Καραβίας σημειώνει ότι «η Ευρώπη βιώνει μια μείζονα στρατιωτική σύρραξη στο έδαφός της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία δυστυχώς χρονικά παρατείνεται, με τραγικά αποτελέσματα και οδυνηρές κοινωνικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς. Στη σύρραξη αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται ως μέσον με περικοπή της προσφοράς της και χειραγώγηση των ενεργειακών αγορών. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιδρούν, αναζητώντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας αλλά και θέτοντας στόχους μείωσης της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια. Τους στόχους αυτούς υιοθετεί και η χώρα μας, ώστε στο μέτρο του δυνατού να θωρακιστεί ενεργειακά η οικονομία μας και η κοινωνία για τον επερχόμενο χειμώνα και ήδη το Δημόσιο ανακοινώνει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας».

Η Eurobank, επισημαίνει ο κ. Καραβίας, έχει την υποχρέωση να είναι από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και δεσμεύονται σε ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας με άμεση εφαρμογή. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει τόσο δράσεις μεγάλης κλίμακας, που αφορούν κεντρικά τον οργανισμό, όσο και πρωτοβουλίες που εντάσσουν σε ένα ανάλογο πλαίσιο τις καθημερινές μας συμπεριφορές». Στα μέτρα που ανακοίνωσε η Eurobank προβλέπεται:

– Αναστολή άμεσα της νυχτερινής φωταγώγησης των κεντρικών κτιρίων και απενεργοποίηση των φωτεινών επιγραφών στα καταστήματά μας τις βραδινές ώρες.

– Επέκταση του προγραμματισμού για τον κεντρικό έλεγχο της θερμοκρασίας σε περισσότερα κτίρια.

Το σχέδιο της τράπεζας για μείωση 10% της κατανάλωσης ενέργειας σωρευτικά το 2022 και το 2023.

– Αντικατάσταση του συστήματος εξωτερικής σκίασης με 1.600 νέες περσίδες στην πρόσοψη κτιρίων.

– Αναβάθμιση κατασκευαστική των καταστημάτων και συνολικά του τεχνολογικού εξοπλισμού με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (υπολογιστές, φωτισμός και κλιματισμός).

– Δρομολόγηση μελετών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες των εγκαταστάσεων, ώστε να καλυφθεί μέρος των ενεργειακών αναγκών μέσω της ηλιακής ενέργειας.

– Επέκταση και τοποθέτηση μετρητών ενέργειας σταδιακά στο σύνολο των κτιρίων-καταστημάτων.

– Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του προσωπικού για την ενίσχυση μιας ενεργειακά και περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς, με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και εθελοντικές δράσεις.

Η παραπάνω πρωτοβουλία έρχεται ως συνέχεια της ευρύτερης στρατηγικής της τράπεζας για ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και προστασία του περιβάλλοντος. Στο μήνυμά του ο κ. Καραβίας τονίζει ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε επιτύχει σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 37,8%. Η μετάβαση των υποδομών ΙΤ στο cloud, η αντικατάσταση περισσότερων από 15.000 φωτιστικών σωμάτων με led στο δίκτυο καταστημάτων, η εγκατάσταση κλιματιστικών νέας τεχνολογίας και η μείωση των μετακινήσεων μέσω της υιοθέτησης του υβριδικού μοντέλου εργασίας αποτελούν μερικές μόνο από τις δράσεις μας με θετικό ενεργειακό αποτύπωμα».