Βιομηχανία: Οι περικοπές στο ρεύμα θα πλήξουν απασχόληση, παραγωγή

Βιομηχανία: Οι περικοπές στο ρεύμα θα πλήξουν απασχόληση, παραγωγή

Γραμμή άμυνας απέναντι στις προτάσεις της Ε.Ε. για υποχρεωτική μείωση και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μετά τον υποχρεωτικό «κόφτη» του φυσικού αερίου ετοιμάζουν οι ελληνικές ενεργοβόρες βιομηχανίες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραμμή άμυνας απέναντι στις προτάσεις της Ε.Ε. για υποχρεωτική μείωση και της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μετά τον υποχρεωτικό «κόφτη» του φυσικού αερίου ετοιμάζουν οι ελληνικές ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Κ», παρέμβαση για το ζήτημα των επιπτώσεων των μέτρων της Ε.Ε. για την εγχώρια ενεργοβόρο βιομηχανία αναμένεται να κάνει μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΣΕΒ, ο οποίος επεξεργάζεται προτάσεις σε συνεργασία με τις βιομηχανίες-μέλη του.

«Λάδι στη φωτιά», που άναψε για τον κλάδο η ενεργειακή κρίση, έριξαν οι προτάσεις της Επιτροπής για περικοπές της ζήτησης φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, με τους ευρωπαϊκούς βιομηχανικούς συνδέσμους να εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους και τις αντιδράσεις να παίρνουν χαρακτηριστικά… βιομηχανικού κινήματος που εξαπλώνεται από τον Βορρά μέχρι τον Νότο.

«Κάθε φορά που εξαγγέλλουν νέα μέτρα δυσκολεύουν την κατάσταση για τη βιομηχανία. Μείωση της ζήτησης στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει και αντίστοιχη μείωση της παραγωγής. Είναι σαν να ανοίγεις την πόρτα για να μπουν άλλοι…» αναφέρουν στην «Κ» κύκλοι της βιομηχανίας με εμφανή την αγωνία για τις επιπτώσεις στις εξαγωγές και στην ανταγωνιστικότητα. «Θα βρεθούμε αντιμέτωπες με αδυναμία εκπλήρωσης συμβολαίων με πελάτες στη διεθνή αγορά και η κακή αυτή φήμη σε συνοδεύει για πάντα…» τονίζουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT