Epsilon Net: Κέρδη προ φόρων 8,6 εκατ. ευρώ

Epsilon Net: Κέρδη προ φόρων 8,6 εκατ. ευρώ

Με σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο για την Epsilon Net.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο για την Epsilon Net. Ο όμιλος πληροφορικής ενίσχυσε κατά 72,5% τον κύκλο εργασιών, στα 30,7 εκατ. ευρώ, με την άνοδο των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Ebitda) και της κερδοφορίας πριν από φόρους να τοποθετείται σε 73,5% και 73%, σε 10,7 εκατ. ευρώ και 8,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο, ετησίως, κατά 62%, σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις τοποθετούνται στα 44,7 εκατ. ευρώ από τις οποίες 32,8 εκατ. ευρώ είναι βραχυπρόθεσμες. Η εισηγμένη διαθέτει εισροές από λειτουργικές και χρηματοδοτικές δραστηριότητες 7,7 εκατ. ευρώ και 11,2 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, ενώ υπάρχουν εκροές από επενδυτικές δραστηριότητες ύψους 11,2 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών κατά το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε στα 30,7 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εισηγμένης αποδίδει τα υψηλά ποσοστά ανόδου στην οργανική ανάπτυξη και στις εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο χρονικό διάστημα. Το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η Epsilon Net απέκτησε ποσοστό πλειοψηφίας στην CSA που δραστηριοποιείται στα συστήματα πληροφορικής για τον τομέα της υγείας, στην Digital 4U (πληροφοριακά συστήματα και υπηρεσίες στους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ψηφιακού μάρκετινγκ) και στην πλατφόρμα επιστημονικής τεκμηρίωσης Taxheaven. Επίσης, πριν από μερικές ημέρες έκανε γνωστή την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού σε τρεις εταιρείες (Book Online Now, Hotel On Cloud και Hotel Availabilities) στον τομέα της φιλοξενίας. Σύμφωνα με την Epsilon Net, μετά και τις πρόσφατες εξαγορές, ο αριθμός των ενεργών πελατών του ομίλου ξεπερνάει τις 125.000. Επίσης, οι επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις, όπως αναφέρει η διοίκηση της Epsilon Net, για αύξηση κατά 50% των ετήσιων εσόδων για το σύνολο της χρήσης, έναντι του 2021, και επίτευξη περιθωρίου λειτουργικής κερδοφορίας (Ebitda) σε ετήσια βάση υψηλότερου του 30%. Η εισηγμένη προσβλέπει στην ενδυνάμωση της παρουσίας της σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω τεχνολογικών συνεργασιών αξιοποίησης της πλατφόρμας Pylon, στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στις εφαρμογές λογιστικών γραφείων και στη συνέχιση των εξαγορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή