Περνούν στην Trastor ακίνητα της Πειραιώς

Περνούν στην Trastor ακίνητα της Πειραιώς

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Trastor ΑΕΕΑΠ με ακίνητα του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

2' 17" χρόνος ανάγνωσης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Trastor ΑΕΕΑΠ με ακίνητα του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς φέρεται να έχει βρεθεί η «φόρμουλα» με την οποία θα προχωρήσει η σχετική διαδικασία. Απώτερος στόχος είναι να παρασχεθεί η δυνατότητα στην εταιρεία να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της τόσο με ακίνητα της μητρικής όσο και με επενδύσεις σε νέα ακίνητα.

Βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της Trastor από την Πειραιώς αναμένεται να φθάσει τα 38 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ, η Τρ. Πειραιώς, που είναι ο βασικός μέτοχος της Trastor, έχει τη δυνατότητα να εισφέρει ακίνητα αξίας έως του 10% του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης σε ετήσια βάση. Με δεδομένο ότι σήμερα η αξία των ακινήτων της εταιρείας ανέρχεται σε 383 εκατ. ευρώ, αυτό μεταφράζεται σε ενίσχυση της τάξεως των 38 εκατ. ευρώ. Στόχος της διοίκησης της Trastor είναι να συνεχιστεί η διαδικασία βελτιστοποίησης του χαρτοφυλακίου της μέσω της σταδιακής πώλησης (εφόσον προκύπτουν κέρδη από υπεραξίες) των μικρότερων ακινήτων της εταιρείας, προκειμένου να επικεντρωθεί σε πιο μεγάλα ακίνητα, επιφάνειας της τάξεως των 15.000-25.000 τ.μ. «Θέλουμε ακίνητα που να μπορούμε να δια-τηρούμε στο χαρτοφυλάκιό μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και να τα αναβαθμίζουμε ενεργειακά. Ως εκ τούτου, όταν έχουμε ενδιαφερόμενους αγοραστές για τα μικρότερα ακίνητά μας κι εφόσον προκύπτουν υπεραξίες, θα συνεχίσουμε να προχωρούμε σε επιλεκτικές πωλήσεις», αναφέρει στην «Κ» ο Τάσος Καζίνος, διευθύνων σύμβουλος της Trastor. Δεν αποκλείεται κάποια τέτοια ακίνητα να περιλαμβάνονται και στη λίστα εκείνων που θα εισφερθούν από την Τρ. Πειραιώς, καθώς θα μπορέσουν να αποφέρουν κέρδη σε βάθος χρόνου από μια επιτυχημένη πώληση.Ενα δείγμα αυτής της στρατηγικής της εταιρείας ήταν η πώληση ενός ακόμη ακινήτου της πριν από μερικές ημέρες. Ο λόγος για ένα κτίριο γραφείων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Το ακίνητο, επιφάνειας 3.472 τ.μ., πωλήθηκε αντί 2,7 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, τον προηγούμενο Ιούνιο η εταιρεία εξασφάλισε την απόκτηση κτιρίου γραφείων επιφάνειας 16.795 τ.μ. στη συμβολή των οδών Σωρού 18-20 και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στην περιοχή του Αμαρουσίου. Το ύψος του τιμήματος ανήλθε σε 27 εκατ. ευρώ, ενώ το ακίνητο μισθώνεται από τον όμιλο Φουρλή και την Bayern.

Απώτερος στόχος της διοίκησης της Trastor είναι η σταδιακή μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου της σε 600 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025. Εμφαση θα δοθεί κατά κύριο λόγο σε κτίρια γραφείων και logistics, που αποτελούν τους δύο βασικούς επενδυτικούς πυλώνες της εταιρείας. Πρόσφατα η εισηγμένη προχώρησε στην απόκτηση ενός νέου χώρου logistics, επιφάνειας 17.708 τ.μ., στην περιοχή του Ασπροπύργου. Πρόκειται για δύο αυτοτελείς αποθήκες, οι οποίες μισθώνονται στον όμιλο της BMW Ελλάς και στον όμιλο BSH (Bosch-Siemens). Το κόστος για την εν λόγω κίνηση ανήλθε σε 12,95 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT