Τι τρέχει με το iPhone 14; H Apple δεν βλέπει τη ζήτηση που περίμενε

Τι τρέχει με το iPhone 14; H Apple δεν βλέπει τη ζήτηση που περίμενε

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαταλείπει τα σχέδιά της για αύξηση της παραγωγής των νέων iPhone φέτος η Apple, καθώς η αύξηση της ζήτησης που περίμενε δεν επιβεβαιώθηκε.

Η εταιρεία είπε στους προμηθευτές της να σταματήσουν τις προσπάθειες να αυξηθεί η δυναμικότητα των γραμμών συναρμολόγησης του iPhone 14 έως και κατά 6 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αντίθετα, η Apple θα επιδιώξει να κατασκευάσει 90 εκατ. συσκευές κατά την περίοδο αυτή, δηλαδή περίπου στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος.

Η ζήτηση για τα ακριβότερα μοντέλα iPhone 14 Pro είναι μεγαλύτερη από ό,τι για τις πιο φθηνές εκδόσεις.

Η είδηση προκάλεσε πτώση της μετοχής της Apple έως και 3,3% στην προσυνεδρίαση της Wall Street.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, η επιβράδυνση της οικονομίας επηρεάζει τις πωλήσεις του iPhone. Στις τρεις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της σειράς iPhone 14 στη χώρα, οι πωλήσεις ήταν μειωμένες 11% σε σχέση με εκείνες του iPhone 13, το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Jefferies.

Η παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές πιέζεται επίσης από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, τους φόβους για ύφεση και την αναστάτωση από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αγορά των smartphone αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,5% φέτος στις 1,27 δισεκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την IDC.

moneyreview.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή