Ισπανία: Πάει για ρεκόρ ο χειμερινός τουρισμός

Ισπανία: Πάει για ρεκόρ ο χειμερινός τουρισμός

Για τον χειμώνα η Ryanair προγραμματίζει 52 νέα δρομολόγια προς Ισπανία

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενεργειακή κρίση ανησυχεί… πολλαπλώς τον 57χρονο Κάρλος Μπερνάτ, ο οποίος ζει στη Μαδρίτη και εργάζεται για μία γερμανική εταιρεία, έχει συγγενείς στη Γερμανία και, ως έμπειρο στέλεχος στις υπηρεσίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, γνωρίζει καλά τις συνέπειες που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία για τη γερμανική οικονομία. Ξέρει επίσης και τα σενάρια τρόμου για τους λογαριασμούς της ενέργειας, τόσο στη Γερμανία, όσο και στην πατρίδα του. Θέλοντας να περιορίσει το κόστος της θέρμανσης στο σπίτι του, ο Κάρλος Μπερνάτ αποφάσισε να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στη στέγη, αλλά ακόμη δεν είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα. «Για να δούμε τι θα φέρει ο χειμώνας… Οποιος μπορεί, πάντως, καλύτερα να ξεχειμωνιάσει στον Νότο για φέτος».

Είναι γνωστό και δεδομένο το ενδιαφέρον των Γερμανών για εξοχικές κατοικίες στην ηλιόλουστη Ισπανία. Σύμφωνα με στοιχεία του κτηματολογίου (Colegio de Registradores de la Propiedad), οι Γερμανοί ήταν πέρυσι οι πιο «δραστήριοι» ξένοι επενδυτές στην ισπανική αγορά ακινήτων, εστιάζοντας κυρίως στις Βαλεαρίδες Νήσους, στις Κανάριες Νήσους, αλλά και στην περιφέρεια της Βαλένθια, στην ηπειρωτική Ισπανία. Οι Κανάριες Νήσοι, η μεσογειακή ακτή της Ισπανίας (Costa del Sol) και άλλες περιοχές έχουν ξεκινήσει διαφημιστικές εκστρατείες σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν «επισκέπτες διαρκείας» από τον κρύο, ευρωπαϊκό Βορρά. Ακόμη δεν είναι σαφές εάν η απειλή των υπέρογκων λογαριασμών έχει αυξήσει τις κρατήσεις προς τον Νότο. Σε μία πρώτη εκτίμηση πάντως, τόσο η TUI, ο μεγαλύτερος όμιλος ταξιδίων της Ευρώπης, όσο και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, προβλέπουν έναν «ασυνήθιστα αυξημένο αριθμό κρατήσεων» για τους χειμερινούς μήνες.

Πρόσφατη έρευνα της βρετανικής YouGov έδειξε ότι το 75% των Γερμανών επιθυμεί να κάνει ένα ταξίδι και μέσα στον χειμώνα, με τις Κανάριες Νήσους να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Ρεκόρ αφίξεων στην Ισπανία προσδοκά και η αεροπορική Ryanair. Από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 «αναμένονται 50 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ πριν από την πανδημία, σε ένα αντίστοιχο διά-στημα, είχαμε 44 εκατομμύρια», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Εντι Γουίλσον. Για τον χειμώνα η Ryanair προγραμματίζει 52 νέα δρομολόγια προς την Ισπανία. Η παραθαλάσσια πόλη Μπενιντόρμ, παραδοσιακό προπύργιο Αγγλων παραθεριστών, έχει αναπτύξει δική της στρατηγική με σημαντικές προσφορές για επισκέπτες άνω των 50 ετών, που θέλουν να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ηδη προωθείται μία διαφημιστική καμπάνια, που απευθύνεται κυρίως σε Βρετανούς και Βέλγους επισκέπτες. Ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος στη Βαλένθια και στο Μπενιντόρμ, Hosbec, τέλος, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά το 80% των ξενοδοχείων που συνεργάζονται μαζί του θα παραμείνουν ανοιχτά όλο τον χειμώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή