Απολογισμός του «Μαζί, με στόχο την υγεία» από την Alpha Bank

Απολογισμός του «Μαζί, με στόχο την υγεία» από την Alpha Bank

Τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και την πολλαπλασιαστική αξία που δημιούργησε ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την υγεία» παρουσίασε η Alpha Bank σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Πέμπτη στο νησί της Ηρακλειάς.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και την πολλαπλασιαστική αξία που δημιούργησε ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την υγεία» παρουσίασε η Alpha Bank σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Πέμπτη στο νησί της Ηρακλειάς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της «Μελέτης Κοινωνικού Αντικτύπου» του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται αδιάκοπα από το 2014 σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγονη Γραμμή Γόνιμη». Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία» συμπλήρωσε φέτος οκτώ χρόνια προσφοράς στη δημόσια υγεία μέσω της δωρεάς ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού σε 70 νησιά σε όλη την Ελλάδα και, πλέον, επεκτείνεται στην ηπειρωτική χώρα. Αποτελεί μέχρι στιγμής ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα στήριξης του τομέα της Υγείας που υλοποιήθηκαν ποτέ στον νησιωτικό μας χάρτη, με στόχο να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να παράσχει απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων σε παροχές Υγείας, στον τόπο διαμονής τους.

Αναλυτικότερα, από το 2014 έως και το 2021 το πρόγραμμα:

– Επισκέφθηκε 70 νησιά σε όλη την επικράτεια.

– Ενίσχυσε 74 δομές υγείας στη νησιωτική χώρα.

– Προσέφερε 242.504 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και υλικού.

Δημιούργησε, επίσης, θετικά αποτελέσματα για 833.357 ωφελούμενους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε ο οργανισμός HIGGS για λογαριασμό της Alpha Bank, το «Μαζί, με στόχο την υγεία» δημιούργησε πολλαπλασιαστική αξία (Social Return on Investment) ύψους 9,62 ευρώ, που σημαίνει ότι για κάθε 1 ευρώ που επενδύθηκε στο πρόγραμμα η αξία που επεστράφη στην κοινωνία ανήλθε σε 9,62 ευρώ.

Από το 2014 το προγραμμα επισκέφθηκε 70 νησιά και προσέφερε 242.504 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού.

Επιπρoσθέτως, σύμφωνα με τους κύριους αποδέκτες των δωρεών και τους χρήστες των υπηρεσιών που συμμετείχαν στη μελέτη:

– 96% όσων χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες δήλωσαν ότι αυξήθηκε η εμπιστοσύνη τους στις ιατρικές γνωματεύσεις.

– 92% του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού αξιολόγησαν ως «πολύ/αρκετά σημαντικές» τις δωρεές.

– 92% των τοπικών φορέων θεωρούν ότι το πρόγραμμα είχε θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.

– Επίσης, 69% όσων χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες δήλωσαν ότι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια ως κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Ολα αυτά τα χρόνια η δράση του προγράμματος στα νησιά συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών και στήριξε το έργο των επαγγελματιών υγείας, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες και παράγοντας βιώσιμη και μακροπρόθεσμη κοινωνική αξία, υπερπολλαπλάσια της αρχικής επένδυσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή