Πετρέλαιο θέρμανσης: Φθηνότερο ξανά από το αέριο – Ξεκινάει με τιμή 1,31 ευρώ/λίτρο

Πετρέλαιο θέρμανσης: Φθηνότερο ξανά από το αέριο – Ξεκινάει με τιμή 1,31 ευρώ/λίτρο

Διατίθεται από χθες στην αγορά από 1,31 ευρώ ανά λίτρο. Σε σχέση με πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι αυξημένη κατά 22,1% και του αερίου κατά 74,8%

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εκούσια και την ακούσια συνδρομή των διυλιστηρίων η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε χθες στην αγορά στην τιμή του 1,38 ευρώ το λίτρο, αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών, αλλά ακριβότερα κατά 22,1% σε σχέση με την τιμή έναρξης πέρυσι (1,13 ευρώ το λίτρο). Σε αυτά τα επίπεδα θα κινηθούν κατ’ ελάχιστον και οι πρόσθετες δαπάνες που θα κληθούν να καταβάλουν φέτος τα νοικοκυριά για να ζεσταθούν, αφού το πετρέλαιο θέρμανσης είναι η φθηνότερη πηγή τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Φθηνότερο ξανά από το αέριο – Ξεκινάει με τιμή 1,31 ευρώ/λίτρο-1

Κάπως έτσι, ξεκινώντας από την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο (20 λεπτά συν ΦΠΑ), τη διπλή έκπτωση την οποία εκουσίως πρόσφερε η HELLENiQ ENERGY, το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας με βασικό μέτοχο το ελληνικό Δημόσιο, και την ακούσια προσαρμογή της Motor Oil στον ανταγωνισμό, το πετρέλαιο θέρμανσης άρχισε να φθάνει στα ελληνικά νοικοκυριά σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη από την αναμενόμενη και φθηνότερο έως και 24% από το φυσικό αέριο.

Σε σχέση με πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι αυξημένη κατά 22,1% και του αερίου κατά 74,8%.

Υψηλότερη κατά 74,8% σε σχέση με πέρυσι παραμένει η τιμή του φυσικού αερίου παρά τη γενναία επιδότηση των 90 ευρώ τη θερμική μεγαβατώρα. Οσοι ανάψουν τον καυστήρα φυσικού αερίου θα πληρώσουν τον Οκτώβριο 110 έως 160 ευρώ τη θερμική μεγαβατώρα από 102,5 ευρώ πέρυσι. Στα 160 ευρώ τη μεγαβατώρα, δηλαδή κατά 50% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, θα πληρώσουν τα νοικοκυριά που θα ζεσταθούν με κλιματιστικά, αντλίες θερμότητας και κάθε είδους ηλεκτρική συσκευή.

Η έκπτωση των 7,5 λεπτών στην τελική τιμή με ΦΠΑ που προσφέρει η HELLENiQ ENERGY στις εταιρείες εμπορίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ομίλου, ισχύει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να βοηθήσει τον αρχικό εφοδιασμό. Η έκπτωση 5% στην τελική τιμή για όσους προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης απευθείας από την ΕΚΟ λήγει στις 21 Νοεμβρίου. Οι καταναλωτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν τη δυνατότητα πληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης σε έως και 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών για όλη την περίοδο της διάθεσης του προϊόντος.

«Με αφορμή την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, ο Ομιλος HELLENiQ ENERGY, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που δημιουργεί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, προχωρεί σε μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να στηρίξει τη μεγάλη μερίδα των νοικοκυριών που το χρησιμοποιούν», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο όμιλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή