Ρεκόρ συμμετοχής στο Web Summit 2022

Ρεκόρ συμμετοχής στο Web Summit 2022

Σε περίπου 70.000 υπολογίζονται οι συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη του Διαδικτύου (Web Summit 2022) φέτος στη Λισσαβώνα – δηλαδή πολύ καλύτερα από ό,τι πριν από την πανδημία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η Deutsche Welle

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίπου 70.000 υπολογίζονται οι συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη του Διαδικτύου (Web Summit 2022) φέτος στη Λισσαβώνα – δηλαδή πολύ καλύτερα από ό,τι πριν από την πανδημία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η Deutsche Welle. Τεράστιες ουρές σχηματίζονται στο αεροδρόμιο της πόλης και μπροστά από το εκθεσιακό κέντρο. Ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια είναι υπερπλήρη. Η εκδήλωση σχετικά με το Διαδίκτυο ξεκίνησε χθες 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή. Περισσότεροι από 900 ομιλητές, 2.000 νεοφυείς εταιρείες, πάνω από 1.000 επενδυτές είναι όσοι θα δηλώσουν παρόντες και παρούσες. «Η διεθνής διάσκεψη είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για άλλη μια φορά. Ο χώρος για τους εκθέτες έχει επεκταθεί κατά 60%», λέει ο Πάντι Κόσγκρεϊβ, ο διοργανωτής του διεθνούς συνεδρίου, σε συνέντευξη στην DW.

Ο ίδιος υποσχόταν εντυπωσιακά πράγματα για τη χθεσινή βραδιά των εγκαινίων. «Για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούμε να κατονομάσουμε ακόμη τους ομιλητές. Αλλά είναι σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο», τόνισε. Ανάμεσά τους φυσικά και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και ο δήμαρχος της Λισσαβώνας, Κάρλος Μοέντας. Και στους δύο αρέσει να εμφανίζονται ως θαυμαστές του Διαδικτύου στη φετινή διάσκεψη. Η λίστα των θεμάτων είναι σχεδόν ατελείωτη, ωστόσο το φετινό Web Summit δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα κρυπτογραφημένα νομίσματα. Σύμφωνα με τον διοργανωτή, αυτά τράβηξαν την προσοχή με αρνητικά δημοσιεύματα. «Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει πολλά χρήματα, ορισμένοι από τους υπεύθυνους των δραστηριοτήτων αυτών απειλούνται ακόμη και με φυλάκιση. Πρέπει να τεθούν σκληρά ερωτήματα», λέει.

900 ομιλητές, 2.000 νεοφυείς εταιρείες και πάνω από 1.000 επενδυτές στη διεθνή διάσκεψη της Λισσαβώνας.

Η προβληματική παγκόσμια οικονομία ρίχνει επίσης τη σκιά της στη διεθνή διάσκεψη του Διαδικτύου. Ο Πάντι Κόσγκρεϊβ αναφέρεται στον οικονομικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, στον οποίο εμπλέκεται και η Ευρώπη καθώς και στο ζήτημα της ενέργειας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κατάσταση στη χώρα είναι επίσης στο επίκεντρο της διοργάνωσης. «Και φυσικά έχουμε σημαντικούς ανθρώπους από το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία, που θα συμμετάσχουν στη συζήτηση», συμπληρώνει, ενώ η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία στη διάσκεψη. Πάντως, ανεξάρτητα από την παγκόσμια οικονομική κατάσταση ή τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής του Διαδικτύου θέλουν και πρέπει να διασκεδάσουν. «Συχνά, αυτές οι συναντήσεις ανοίγουν εντελώς νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες», λέει ο Πάντι Κόσγκρεϊβ. Κάθε βράδυ λοιπόν γίνεται ένα πάρτι σε διαφορετικό σημείο της πόλης. Ωστόσο, συχνά οι κάτοικοι της Λισσαβώνας παραπονιούνται για αυτόν τον λόγο εδώ και πολύ καιρό. Ισχυρίζονται πως δεν βρίσκουν πλέον οικονομικά διαμερίσματα λόγω του Airbnb. Γειτονιές χάνουν τον χαρακτήρα τους και ακόμη και ο καφές έγινε πιο ακριβός.

Η πορτογαλική κυβέρνηση ονειρεύεται μια σύγχρονη, ψηφιακή χώρα και κατοίκους που να κερδίζουν χρήματα με υπολογιστές στις παραλίες. Ωστόσο, αυτοί οι σύγχρονοι νομάδες πρέπει να κερδίζουν κάτι λιγότερο από 3.000 ευρώ τον μήνα για να τους επιτραπεί να μείνουν στη χώρα, σχεδόν τρεις φορές περισσότερα από έναν μέσο Πορτογάλο. Ο Πάντι Κόσγκρεϊβ παραδέχεται ότι το Web Summit είναι επίσης εν μέρει υπεύθυνο για αυτού του τύπου την ανάπτυξη. «Αλλά εναπόκειται στους πολιτικούς να διασφαλίσουν ότι οι πόλεις θα αναπτύσσονται αρμονικά και βιώσιμα», λέει εν κατακλείδι. Το αν θα το κάνουν, θα φανεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT