Γαλλία: Δημοπρασία λαθραίων Rolex και ειδών πολυτελείας

Γαλλία: Δημοπρασία λαθραίων Rolex και ειδών πολυτελείας

Η Γαλλία θα δημοπρατήσει πανάκριβα ρολόγια Rolex, τσάντες υψηλής ποιότητας, που κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθρεμπορίου, καθώς και κοσμήματα, αθλητικά παπούτσια, αλλά και ράβδους πλατίνας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία θα δημοπρατήσει πανάκριβα ρολόγια Rolex, τσάντες υψηλής ποιότητας, που κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθρεμπορίου, καθώς και κοσμήματα, αθλητικά παπούτσια, αλλά και ράβδους πλατίνας. Πρόκειται για έναν κανονικό θησαυρό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Δεδομένης της υψηλής αποτίμησής τους αναμένεται να αποδοθούν στα κρατικά ταμεία της Γαλλίας περί τις 700.000 ευρώ. Τα αντικείμενα, που κατασχέθηκαν από Γάλλους τελωνειακούς ως προϊόντα λαθραίων εμπορικών συναλλαγών, πρόκειται να δημοπρατηθούν σήμερα Παρασκευή στο Παρίσι και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα Rolex Sky-Dweller από λευκόχρυσο, που εκτιμάται ότι θα κοστολογηθεί μεταξύ 15.000 και 25.000 ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της δημοπρασίας. Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο ρολόι, το οποίο είναι περιζήτητο, θα διατεθεί σε πολύ χαμηλότερη από την τρέχουσα τιμή της αγοράς «από δεύτερο χέρι». Στα συγκεκριμένα είδη πολυτελείας οι τιμές κατά μέσον όρο είναι περίπου 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του WatchCharts, ο οποίος είναι ένας ιστότοπος με συγκεντρωμένες τις διαδικτυακές τιμές ρολογιών που κατατάσσονται στην κατηγορία των μεταχειρισμένων. Οπότε η δημοπρασία θα μπορούσε να θεωρηθεί και ευκαιρία.

Αναμένεται να αποδοθούν στα γαλλικά κρατικά ταμεία περί τις 700.000 ευρώ.

Ενα άλλο κομμάτι είναι ακόμη ένα Rolex GMT Master II με μαύρο και μπλε πλαίσιο, κοινώς γνωστό ως μοντέλο Batman. Η εκτίμηση όσων ασχολούνται με τη δημοπρασία για το συγκεκριμένο ρολόι, που επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί διαφορετικές ζώνες ώρας, είναι από 4.000 έως 6.000 ευρώ. Και πάλι η ζώνη διακύμανσης απέχει πολύ από τη μέση τιμή της αγοράς μεταπώλησης. Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο των δημοπρασιών οι τιμές μπορεί να εκτιναχθούν σε δυσθεώρητα ύψη την ώρα της πώλησης, ιδιαίτερα όταν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τον πλειοδότη. «Το κράτος δεν έχει την πρόθεση να πωλήσει φθηνά αυτά τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Αλέν Κομέλ, ο οποίος επιβλέπει την πώληση εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί για να λάβουν μέρος στη δημοπρασία μέσω Διαδικτύου, με τους 700 εξ αυτών να έχουν δηλώσει πως σκοπεύουν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως, πρόσθεσε ο κ. Κομέλ. Κι αυτό ενισχύει την άποψη ότι ορισμένα από τα κατασχεθέντα είδη πιθανότατα θα εξασφαλίσουν υψηλότερες τιμές από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή