Ενίσχυση τζίρου για τον όμιλο Φουρλή

Ενίσχυση τζίρου για τον όμιλο Φουρλή

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 9,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15%

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση πωλήσεων αλλά και καθαρών κερδών έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022 για τον όμιλο Φουρλή, εξέλιξη αναμενόμενη λόγω του γεγονότος ότι η δραστηριότητα, κυρίως του οικιακού εξοπλισμού, ευνοείται από την κανονική λειτουργία των φυσικών καταστημάτων. Το τρίτο τρίμηνο της χρήσης έκλεισε επίσης με θετικό πρόσημο για τις πωλήσεις (+7%), αν και με χαμηλότερο ρυθμό σε σύγκριση με το εννεάμηνο, ενώ στα καθαρά κέρδη καταγράφηκε μείωση 10%. Καθοριστικό ρόλο, πάντως, παίζει στα αποτελέσματα το κόστος ενέργειας. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο όμιλος, το κόστος ενέργειας για τη λειτουργία των καταστημάτων και των αποθηκών του αποτελεί πλέον το 6,5% των λειτουργικών εξόδων του εννεαμήνου του 2022 σε σχέση με 4,7% στο σύνολο του 2021.

Ενίσχυση τζίρου για τον όμιλο Φουρλή-1

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν κατά 8,61% και διαμορφώθηκαν σε 24,4 εκατ. ευρώ έναντι 26,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 9,3 εκατ. ευρώ έναντι 7,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021. Τα κέρδη μετά από φόρους ήταν 9,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15%.

Η δραστηριότητα της λιανικής οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ) παρουσίασε πωλήσεις 221,3 εκατ. ευρώ έναντι 193,9 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 14,1%. Ειδικά στην Ελλάδα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 15,4%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες 12,1%. Τα EBITDA ανήλθαν σε 19 εκατ. ευρώ έναντι 16,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων σχεδόν διπλασιάστηκαν, καθώς διαμορφώθηκαν σε 13 εκατ. ευρώ έναντι 6,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ζημίες, από την άλλη, κατέγραψε η δραστηριότητα αθλητικών ειδών, στην οποία ο όμιλος έχει παρουσία με τα σήματα Intersport και The Athlete’s Foot. Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν στα 7,4 εκατ. ευρώ από 11,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021, μείωση δηλαδή 33%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,5 εκατ. ευρώ έναντι 6,8 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας μείωση 63%, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημίες 1,5 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών κερδών 2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εξάλλου, αναμένεται να ανοίξει το πρώτο κατάστημα Holland & Barrett με προϊόντα ευεξίας, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την είσοδο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT