Δύο νέα κέντρα δεδομένων στην Αθήνα από τη Lamda Hellix

Δύο νέα κέντρα δεδομένων στην Αθήνα από τη Lamda Hellix

Στην ανάπτυξη δύο κέντρων δεδομένων στην Αθήνα προχωράει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας κέντρων δεδομένων Lamda Hellix, που μετονομάστηκε σε Digital Realty, όπως δηλαδή είναι το όνομα του αμερικανικού ομίλου που εξαγόρασε τον Νοέμβριο του 2020 την ελληνική εταιρεία

1' 59" χρόνος ανάγνωσης

Στην ανάπτυξη δύο κέντρων δεδομένων στην Αθήνα προχωράει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας κέντρων δεδομένων Lamda Hellix, που μετονομάστηκε σε Digital Realty, όπως δηλαδή είναι το όνομα του αμερικανικού ομίλου που εξαγόρασε τον Νοέμβριο του 2020 την ελληνική εταιρεία. Η πρώτη εγκατάσταση, το ATH-3, είναι αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή και πρόκειται να έχει τεθεί σε λειτουργία έως τον Μάρτιο του 2023. Με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο data center στη χώρα, ικανό να υποστηρίξει έως και 6,8 MW χωρητικότητας εντός των εγκαταστάσεων, έκτασης 8.600 τ.μ. Η δεύτερη εγκατάσταση, το ATH-4, προβλέπεται να προσθέσει επιπλέον 6,8 MW ισχύος όταν θα λειτουργήσει, κάτι που αναμένεται εντός του 2024. Τόσο το ATH-3 όσο και το ATH-4 πρόκειται να συνδεθούν με τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις ATH-1 και ATH-2 της Lamda Hellix.

Τα νέα αυτά σχέδια ανακοίνωσε η εταιρεία σε χθεσινή εκδήλωση στο Athens Data Center Campus της Digital Realty στο Κορωπί. Εκεί το «παρών» έδωσαν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, ο διευθύνων σύμβουλος της Digital Realty, Μπιλ Στέιν, και ο πρόεδρος και CEO της Lamda Helix, Απόστολος Κάκκος. «Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου: σε πέντε χρόνια ο κλάδος της τεχνολογίας να συμμετέχει κατά 10% στο ΑΕΠ της πατρίδας μας. Και πράγματι η Lamda Hellix μπορεί να ξεκίνησε πριν από άλλες εταιρείες, αλλά πολλές άλλες εταιρείες στο οικοσύστημα της καινοτομίας κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, μεγαλώνουν, γίνονται μονόκεροι, εταιρείες δηλαδή με ιδιωτική αποτίμηση που ξεπερνάει ήδη το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ATH-3 θα τεθεί σε λειτουργία τον ερχόμενο Μάρτιο και το ATH-4 το 2024. Εκαστο θα είναι χωρητικότητας 6,8 MW.

«Oι νέες αυτές εγκαταστάσεις θα προσθέσουν την αναγκαία χωρητικότητα και θα ενισχύσουν περαιτέρω τις συνδεδεμένες κοινότητες δεδομένων που έχουν αναπτυχθεί στα data centers μας. Η συνεχής επένδυσή μας στην Ελλάδα θα παρέχει κρίσιμες υποδομές για τη χώρα, που είναι απαραίτητες για την επιτάχυνση της εισόδου των παρόχων cloud και περιεχομένου στην αγορά και που συμβάλλουν περαιτέρω στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την οικονομική ανάπτυξη», σχολίασε ο Απόστολος Κάκκος.

Οπως εξήγησε ο Μπιλ Στέιν, η δημιουργία των δύο νέων data centers θα επιτρέψει στους πελάτες να δημιουργήσουν νέες διαδρομές δικτύου με χαμηλότερο χρόνο απόκρισης στην Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT