Το SMERC επενδύει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΑΡΟΣΙΣ

Το SMERC επενδύει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΑΡΟΣΙΣ

Το ελληνικό fund θα καλύψει και μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για στρατηγική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας τροφίμων ΑΡΟΣΙΣ και επιπλέον κεφαλαιακή ενίσχυση με έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου προχώρησε το επενδυτικό κεφάλαιο SMERemediumCap (SMERC) με τους βασικούς μετόχους της, με την οικογένεια Φωτιάδη. Η ΑΡΟΣΙΣ αποτελεί μια εταιρεία με δραστηριότητα κυρίως στον χώρο των οσπρίων, όπως οι γίγαντες Καστοριάς ΠΓΕ και οι φακές Γρεβενών, Ελλήνων παραγωγών και διαδρομή 66 ετών στην Ελλάδα με παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Καστοριά. Το SMERC, επικεφαλής του οποίου είναι ο Νίκος Καραμούζης και ο βασικός μέτοχος της ΑΡΟΣΙΣ, Τρύφωνας Φωτιάδης στο πλαίσιο της συμφωνίας στοχεύουν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τη δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα και παράλληλα να αναπτύξουν ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης, όσο και μέσω νέων επενδύσεων και συνεργασιών. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Τρύφων Φωτιάδης θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και θα «τρέξει» το επενδυτικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΑΡΟΣΙΣ.

«Κοιτώντας μπροστά, μπορούμε να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην Ελλάδα, να ανοίξουμε τα φτερά μας ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό, να εντείνουμε τις καινοτομίες μας προς όφελος των νέων μετόχων μας, των ανθρώπων μας και των ελληνικών τόπων – κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, συμπληρώνοντας πως «ως η τρίτη γενιά της εταιρείας επιθυμώ να ευχαριστήσω την άοκνη μητέρα μου Ελένη Φωτιάδου που για 56 χρόνια υπήρξε φάρος έμπνευσης και προσπάθειας για όλους μας», αλλά και ότι «είναι τιμή μας που το επενδυτικό ταμείο SMERC επενδύει στην ΑΡΟΣΙΣ και υποχρέωσή μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του».

Το SMERC είναι ελληνικό fund που επικεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον του σε μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ή και ανάκαμψης και έχει συγκεντρώσει και διαχειρίζεται προς τούτο κεφάλαια ύψους 143 εκατ. ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και family offices.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή