Χαρδούβελης: «Ισχυρή η δυναμική της οικονομίας και το 2023»

Χαρδούβελης: «Ισχυρή η δυναμική της οικονομίας και το 2023»

Το Ταμείο Ανάκαμψης προσφέρει ένα αναπτυξιακό μαξιλάρι ασφαλείας, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΤΕ Γκ. Χαρδούβελης.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης

«Ανθεκτική θα παραμείνει η ελληνική οικονομία το 2023, καταγράφοντας τον 3ο ή 4ο μεγαλύτερο αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη (1,8%»), σε σχέση με την τάση στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα είναι χαμηλός ή και αρνητικός το 2023. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας χθες στο πλαίσιο του Capital Link που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας ότι «η ελληνική οικονομία διατηρεί ισχυρή δυναμική και υψηλά αποθέματα ρευστότητας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενώ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) προσφέρει ένα αναπτυξιακό μαξιλάρι ασφαλείας». «Η ανάπτυξη βασίζεται σε ένα διαφοροποιημένο και ευρύ φάσμα παραγόντων, που συμπεριλαμβάνει όλες τις υγιείς επιχειρήσεις, που επέζησαν της πολυετούς εγχώριας οικονομικής κρίσης», σημείωσε ο κ. Χαρβούβελης.

Το Ταμείο Ανάκαμψης προσφέρει ένα αναπτυξιακό μαξιλάρι ασφαλείας, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΤΕ Γκ. Χαρδούβελης.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕ αναφέρθηκε στην εξαμηνιαία έρευνα για την ελληνική επιχειρηματικότητα της Εθνικής Τράπεζας, που διεξάγεται τα τελευταία 14 χρόνια, και δείχνει ότι υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον ακόμα και μεταξύ των ΜμΕ, με το 86% να σχεδιάζει επενδύσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια, εν μέρει λόγω των ευκαιριών που προσφέρει το ΤΑΑ. Η έρευνα δείχνει μια ξεκάθαρη αντιστροφή της τάσης σε σχέση με 5 χρόνια νωρίτερα.

«Το μακροοικονομικό περιβάλλον του 2023 ενδέχεται να επιβραδύνει προσωρινά τον ρυθμό αύξησης της ζήτησης για νέες χορηγήσεις και να αυξήσει τον πιστωτικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης. Εντούτοις, υπογράμμισε ότι «οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον αρκετά ισχυρές τόσο από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας όσο και ρευστότητας, προσφέροντας άφθονο νέο δανεισμό με λογικά επιτόκια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT