Στη «Σκλαβενίτης» πέρασαν τέσσερα καταστήματα της «Γέγος»

Στη «Σκλαβενίτης» πέρασαν τέσσερα καταστήματα της «Γέγος»

Η αλυσίδα ενισχύει τη θέση της στην αναπτυσσόμενη περιοχή των Μεσογείων

2' 11" χρόνος ανάγνωσης

Σε μια περιοχή η οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, αποκτώντας πλέον πολλούς μόνιμους κατοίκους που διαμένουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι, στην περιοχή των Μεσογείων, ενισχύει την παρουσία της η «Σκλαβενίτης», στον έλεγχο της οποίας πέρασαν τέσσερα από τα έξι καταστήματα μάρκετ της τοπικής αλυσίδας «Γέγος». Πρόκειται για τη δεύτερη εξαγορά στην οποία προχωράει μέσα στο 2022 η «Σκλαβενίτης», μετά την απόκτηση εννέα καταστημάτων της εταιρείας «SEP Παπαδόπουλος» στα Γιάννενα την περασμένη άνοιξη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις της αλυσίδας «Γέγος» με την «ΑΒ Βασιλόπουλος» για εξαγορά της από την ελληνική θυγατρική του ομίλου Ahold Delhaize, διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν τελεσφόρησαν και τελικά το μεγαλύτερο μέρος της αλυσίδας περνάει στον έλεγχο της «Σκλαβενίτης».

Συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία που υπεγράφη τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου ανάμεσα στις δύο πλευρές, περνούν στον έλεγχο της «Σκλαβενίτης» τέσσερα από τα έξι καταστήματα που διατηρεί η «Γέγος». Πρόκειται για τα καταστήματα στο Πόρτο Ράφτη, στη Λούτσα και το Μαρκόπουλο Μεσογαίας, ενώ στους παλιούς μετόχους θα παραμείνουν τα καταστήματα σε Κερατέα και Αργυρούπολη. Ως ημερομηνία μεταβίβασης έχει ορισθεί η 23η Ιανουαρίου 2023 και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στα καταστήματα που θα περάσουν στον έλεγχο της «Σκλαβενίτης» θα διατηρηθεί για άγνωστο χρονικό διάστημα και η επιγραφή «Γέγος». «Πρόκειται για μια ένδειξη σεβασμού στην οικογένεια που επιχειρεί εδώ και 51 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή» αρμόδια πηγή από τη «Σκλαβενίτης».

Τα καταστήματα θα κλείσουν τότε για δύο περίπου ημέρες προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες μετατροπές και στη συνέχεια θα λειτουργήσουν πλέον υπό τον νέο ιδιοκτήτη. Στα καταστήματα που περνούν στον έλεγχο της «Σκλαβενίτης» απασχολούνται 130 άτομα για τα οποία υπάρχουν διασφαλίσεις ότι θα διατηρήσουν κανονικά την εργασία τους.

Αν και τα καταστήματα λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές, όπου επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τις Κυριακές, η «Σκλαβενίτης» θα εφαρμόσει τη γνωστή πολιτική της να μην τα ανοίγει. Επίσης, αν και η αλυσίδα διαθέτει ήδη καταστήματα «Σκλαβενίτης» στις περιοχές όπου βρίσκονται τα καταστήματα «Γέγος» δεν σκοπεύει να κλείσει κάποιο, καθώς η διοίκησή της θεωρεί ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυναμική ανάπτυξης εκεί.

Η εταιρεία «Γέγος» ιδρύθηκε το 1971 από τρεις συνεταίρους με στόχο να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Το πρώτο κατάστημα λειτούργησε στο Πόρτο Ράφτη και με την πάροδο των χρόνων την εταιρεία ανέλαβαν τα παιδιά των ιδρυτών και την επέκτειναν με επιτυχία σε άλλες περιοχές των Μεσογείων.

Το 2021 ο κύκλος εργασιών της «Γέγος» διαμορφώθηκε σε 19,07 εκατ. ευρώ έναντι 20,5 εκατ. ευρώ το 2020, με το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους να είναι κέρδη ύψους 719.548 ευρώ. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 4,2 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT