Rise to the Challenge: Οι νέοι μηχανικοί ξεκινούν το ταξίδι τους στην Sunlight Group
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
rise-to-the-challenge-οι-νέοι-μηχανικοί-ξεκινούν-το-ταξ-562192951

Rise to the Challenge: Οι νέοι μηχανικοί ξεκινούν το ταξίδι τους στην Sunlight Group

O δεύτερος κύκλος του προγράμματος Rise to the Challenge της Sunlight Group «ανοίγει» σε νέες και νέους απόφοιτους μηχανικούς τον κόσμο της τεχνολογίας μπαταριών λιθίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ξάνθη.

Το κυριότερο ερώτημα που ταλανίζει τον μέσο νέο αφορά το αν θα βρει ποτέ δουλειά στο αντικείμενο που σπούδασε και αν η αμοιβή που θα λαμβάνει θα είναι αξιοπρεπής. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο η αναντιστοιχία δυνατοτήτων και σπουδών στην Ελλάδα για όλους τους κλάδους. Παρ’ όλα αυτά, για τους νέους μηχανικούς, ένας κλάδος για τον οποίο κυριαρχεί η εντύπωση πως διακρίνεται για τις ικανοποιητικές αμοιβές, δεν υπάρχουν αρκετές προοπτικές που αρκούν για να τους κρατήσουν στην χώρα. Το επίπεδο σπουδών και οι ακαδημαϊκές τους ενασχολήσεις και ενδιαφέροντα (πχ. τεχνολογία λιθίου) που φαινομενικά δεν έχουν μεγάλη προσφορά ζήτησης στην Ελλάδα τούς στρέφουν προς τις χώρες του εξωτερικού.

Rise to the Challenge: Οι νέοι μηχανικοί ξεκινούν το ταξίδι τους στην Sunlight Group-1
Πρώτη επίσκεψη συμμετεχόντων στον 1ο κύκλο του προγράμματος στη μονάδα παραγωγής της Sunlight στην Ξάνθη.

Το παράδειγμα με την τεχνολογία λιθίου δεν είναι τυχαίο. H Sunlight Group είναι η μοναδική εταιρεία στον ελλαδικό χώρο που δραστηριοποιείται στην συγκεκριμένη τεχνολογία για μπαταρίες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας λιθίου. Ειδικεύεται μάλιστα στην εύρεση καινοτόμων λύσεων για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση του κλάδου της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτή η καινοτόμος ελληνική εταιρεία, έχει ξεκινήσει τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Rise to the Challenge».

Τι είναι, λοιπόν, το «Rise to the Challenge»; Είναι ένα κάλεσμα σε νέες και νέους απόφοιτους μηχανικούς που θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα στον ανερχόμενο κλάδο των μπαταριών. Οι είκοσι νέες και νέοι που θα επιλεγούν στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος της Sunlight Group θα εκπαιδευτούν έμμισθα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ξάνθη. Ειδικότερα, θα αξιοποιηθούν στην πιλοτική γραμμή παραγωγής πρωτότυπων στοιχείων λιθίου, την πρώτη γραμμή του είδους της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας.

Rise to the Challenge: Οι νέοι μηχανικοί ξεκινούν το ταξίδι τους στην Sunlight Group-2

Η Sunlight Group διαθέτει περισσότερες από 35 εγκαταστάσεις σε δώδεκα χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία, ενώ απασχολεί περισσότερους από 200 επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα της. Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος, δήλωσαν συμμετοχή πάνω από πενήντα πτυχιούχοι και μεταπτυχιακοί μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων. Έπειτα από τη διαδικασία της αξιολόγησης και των συνεντεύξεων, επιλέχθηκαν δέκα άτομα και ξεκίνησαν επισήμως το ταξίδι τους στην εταιρεία τον Νοέμβριο του 2021. Έκτοτε, αξιοποιούν στην πράξη τις τεχνικές και δημιουργικές τους δεξιότητες, συνεργαζόμενοι με την κορυφαία ερευνητική ομάδα της Sunlight Group.

Οι εγγραφές για τον 2ο κύκλο του Rise to the Challenge ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτές μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μηχανικοί – Χημικοί, Ηλεκτρολόγοι, Μηχανολόγοι, Μηχανικοί Παραγωγής κοκ., μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT