Η Fujitsu General εξαγόρασε το 51% της FGSEE

Η Fujitsu General εξαγόρασε το 51% της FGSEE

Στην ιαπωνική Fujitsu General ανήκει πλέον το 51% της FG South East Europe (FGSEE), εταιρεία η οποία είχε δημιουργηθεί μόλις τον περασμένο Μάιο, έχοντας αποσχισθεί από την FG Europe του ομίλου Φειδάκη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ιαπωνική Fujitsu General ανήκει πλέον το 51% της FG South East Europe (FGSEE), εταιρεία η οποία είχε δημιουργηθεί μόλις τον περασμένο Μάιο, έχοντας αποσχισθεί από την FG Europe του ομίλου Φειδάκη. Η εταιρεία, που πλέον έχει ως βασικό μέτοχο τη Fujitsu, δραστηριοποιείται στη διανομή, εμπορία και τις υπηρεσίες μετά την πώληση των κλιματιστικών Fujitsu στην Ελλάδα, αλλά επίσης στην Τουρκία και τα Βαλκάνια και κυρίως στη Βουλγαρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο όμιλος Φειδάκη πουλάει μια θυγατρική του στη Fujitsu General, καθώς προηγήθηκε το 2018 η πώληση επίσης του 51% της θυγατρικής που διέθετε στην Ιταλία.

«Στο πλαίσιο της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία, η αγορά κλιματιστικών στην Ελλάδα αναμένεται να σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη. Η προοπτική της αγοράς είναι επίσης θετική στη Βουλγαρία και τα υπόλοιπα Βαλκάνια. Η εξαγορά από τον όμιλο Fujitsu General της FGSEE κάνει πιο ισχυρή τη συνεργασία με τον όμιλο Φειδάκη. Αξιοποιώντας αυτή τη στενότερη συνεργασία, ο όμιλος μπορεί να βελτιώσει τις δραστηριότητες μάρκετινγκ, να αυξήσει την αξία του σήματος και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες μετά την πώληση (after sales service) στις αγορές της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Τουρκίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιαπωνικός όμιλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FGSEE στην ολιγόμηνη λειτουργία της, βάσει ισολογισμού που δημοσιεύθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) για τη διανομή προμερίσματος στους μετόχους της, είχε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022 πωλήσεις ύψους 27,8 εκατ. ευρώ και κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο όμιλος Φειδάκη πουλάει μια θυγατρική του στον ιαπωνικό όμιλο.

Η FG Europe ιδρύθηκε το 1958, ενώ από το 1988 έως και τον Ιούνιο του 2022 (σ.σ. μετά δημιουργήθηκε η FGSEE) ήταν αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της Fujitsu General Ltd. (με τα σήματα Fujitsu, General, Fuji Electric), ενώ της ανήκει το σήμα της Eskimo με τις οικιακές συσκευές. Από το 2012 είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της Midea Group (με τα σήματα Midea, Comfee, Treo, MDV), ενώ πρόσφατα ανέλαβε και τη διανομή των μεγάλων οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών για την ελληνική αγορά. Το 2019 συμφώνησε με τη Hitachi Europe Ltd. να αναλάβει τη διανομή των λευκών οικιακών συσκευών Hitachi στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία που ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο αποχώρησε από αυτό στις αρχές του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη περίπτωση εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά κλιματιστικών μηχανημάτων η οποία αλλάζει ιδιοκτήτη τους τελευταίους μήνες.

Προηγήθηκε τον Ιούλιο του 2021 η εξαγορά του 80% της Inventor από τη σουηδική εταιρεία Beijer Ref και η μεταβίβαση πριν από λίγους μήνες της Γ. Ε. Δημητρίου στον όμιλο Quest, μέσω συμφωνίας εξυγίανσης. Βασικό σήμα της Γ. Ε. Δημητρίου είναι τα κλιματιστικά Toyotomi.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT