Στα σχέδια της Apple ο πρώτος υπολογιστής Mac με οθόνη αφής

Στα σχέδια της Apple ο πρώτος υπολογιστής Mac με οθόνη αφής

Αλλαγή στρατηγικής από τον αμερικανικό κολοσσό καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια καινοτόμο επιλογή εξετάζει ο κολοσσός υψηλής τεχνολογίας της Apple, ο οποίος εργάζεται για την προσθήκη οθονών αφής στους υπολογιστές της Mac, βαίνοντας αντίθετα στην ορθόδοξη προσέγγιση της εταιρείας και παραβλέποντας κάτι που ο συνιδρυτής της Στιβ Τζομπς αποκαλούσε «εργονομικά τρομερό». Οι αρμόδιοι μηχανικοί της Apple συμμετέχουν ενεργά στο έργο, γεγονός που φανερώνει πως η εταιρεία μελετάει σοβαρά το ενδεχόμενο κατασκευής Mac με οθόνη αφής για πρώτη φορά στην ιστορία της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις προσπάθειες. Και αυτά τα άτομα επικαλείται σε σχετικό του ρεπορτάζ το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Ωστόσο, η κυκλοφορία τέτοιων οθονών δεν έχει οριστικοποιηθεί και τα σχέδια ενδέχεται να αλλάξουν.

Επί δέκα χρόνια και πλέον η εταιρεία υποστήριζε ότι οι οθόνες αφής δεν λειτουργούν καλά σε φορητούς υπολογιστές. Εξ ου και το iPad είναι μια καλύτερη επιλογή, εάν κάποιος θέλει μια διεπαφή αφής. Η Apple έχει επίσης προβληματιστεί με το ενδεχόμενο οι υπολογιστές Mac με οθόνη αφής να επηρεάσουν δραστικά και δυσμενώς τις πωλήσεις iPad. Αλλά οι αντίπαλοι όμιλοι προσθέτουν ολοένα και περισσότερες οθόνες αφής στους υπολογιστές τους, ασκώντας πιέσεις στον κολοσσό της Apple να κάνει το ίδιο. Η αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τους Mac τα τελευταία χρόνια έχει επίσης κάνει αυτή τη συσκευή πιο κερδοφόρα από εκείνην του iPad – και η εταιρεία θέλει να διατηρήσει τη σειρά υπολογιστών της όσο το δυνατόν πιο συναρπαστική.

Με βάση τις τρέχουσες εσωτερικές διαβουλεύσεις, η εταιρεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τον πρώτο Mac με οθόνη αφής το 2025 ως μέρος μιας μεγαλύτερης ανανέωσης της σειράς MacBook Pro, σύμφωνα με τους ανθρώπους οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή τα σχέδια δεν είναι δημοσιοποιήσιμα. Η τιμή της μετοχής της Apple σημείωσε άνοδο 2,1% στα 133,49 δολάρια στο κλείσιμό της την Τετάρτη. Η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 2,7% μέχρι στιγμής το 2023.

Το πρώτο μοντέλο ενδέχεται να κυκλοφορήσει το 2025 ως μέρος μιας μεγαλύτερης ανανέωσης της σειράς MacBook Pro.

Η τρέχουσα εργασία απαιτεί το πρώτο MacBook Pro με οθόνη αφής της Apple να διατηρεί έναν παραδοσιακό σχεδιασμό φορητού υπολογιστή. Με τον καιρό η Apple θα μπορούσε να επεκτείνει τη δυνατότητα της οθόνης αφής σε περισσότερα από τα μοντέλα Mac. Εάν το Mac με οθόνη αφής προχωρήσει, θα ήταν μια σημαντική ανατροπή. Ο Στιβ Τζομπς είχε ισχυριστεί ότι η ιδέα οι χρήστες υπολογιστών να αγγίζουν μια όρθια οθόνη «δεν λειτουργεί». «Οι επιφάνειες αφής δεν θέλουν να είναι κάθετες», είπε το 2010. «Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το χέρι σας θα θέλει να πέσει».

Ο διάδοχός του Τιμ Κουκ ακολούθησε αυτή τη στάση και το 2012 είπε ότι η ανάμειξη τάμπλετ και φορητών υπολογιστών της Microsoft ισοδυναμούσε με τον συνδυασμό μιας τοστιέρας με ένα ψυγείο. Αλλά η Apple έχει αλλάξει γραμμή πλεύσης στο παρελθόν. Ο Τζομπς είχε πει ότι δεν θα πουλούσε τηλέφωνα ή τάμπλετ κι αυτά έγιναν βασικές δραστηριότητες για την εταιρεία. Και οι ανταγωνιστές φορητών υπολογιστών της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Dell Technologies, HP, Microsoft, Lenovo Group, Samsung Electronics και Acer, έχουν προχωρήσει με οθόνες αφής. Η Apple είναι πια η μοναδική μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστριών υπολογιστών που δεν προσφέρει ένα τέτοιο προϊόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή