Μετ’ εμποδίων η επιστροφή της Κίνας στην κανονικότητα  

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή της Κίνας στην κανονικότητα  

Σε χαμηλά επίπεδα ο αριθμός πτήσεων, ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες θα ωφεληθούν από τη συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια στην Κίνα μετά το πρόσφατο άνοιγμα των συνόρων της. Εντούτοις, οι εγκρίσεις δρομολογίων, οι νέοι κανόνες ελέγχου για τον κορωνοϊό και τα ολιγάριθμα διαθέσιμα μεγάλα αεροσκάφη παραμένουν εμπόδια στην αύξηση των πωλήσεων. Τα σχετικά αναφέρουν αναλυτές και αξιωματούχοι του κλάδου. Τα ταξίδια επανέρχονται στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά διεθνούς τουρισμού στον κόσμο, αξίας 255 δισ. δολαρίων το 2019, αφού η χώρα τερμάτισε τις υποχρεωτικές καραντίνες στις 8 Ιανουαρίου. Τα αεροπορικά εισιτήρια από την Κίνα λόγω περιορισμένης προσφοράς είναι τώρα 160% ακριβότερα απ’ ό,τι πριν από την πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία της ταξιδιωτικής εταιρείας ForwardKeys. Ο δικηγόρος Ζινγίνγκ Ζαν, 50 ετών, με έδρα την Αϊόβα, είπε ότι πλήρωσε 1.600 δολάρια για ένα εισιτήριο απλής μετάβασης τον Δεκέμβριο για να πετάξει μέσω Σικάγου και Ντουμπάι στην Γκουανγκζού. «Δεν έχω επισκεφθεί την οικογένειά μου εδώ και τρία χρόνια, οπότε θα πάω στους ανοιξιάτικους εορτασμούς με τις αδελφές μου», είπε. «Οι πτήσεις ήταν πολύ ακριβές». Πριν από την πανδημία πλήρωνε 1.000 έως 1.500 δολάρια για μια απευθείας πτήση μετ’ επιστροφής από το Σικάγο. Ενας ναύλος μετ’ επιστροφής από το Σαν Φρανσίσκο στη Σαγκάη με τη United Airlines για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στις αρχές Μαρτίου κοστίζει 3.852 δολάρια στην οικονομική θέση και 18.369 δολάρια στην πρώτη θέση, σύμφωνα με έρευνα του Reuters στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας.

Οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες εκτελούν μόνο το αντίστοιχο του 11% των επιπέδων χωρητικότητας του 2019 από και προς την Κίνα για τον τρέχοντα μήνα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας Cirium, αλλά το ποσοστό αναμένεται να φθάσει στο 25% μέχρι τον Απρίλιο. Ο ιστότοπος κρατήσεων Expedia είπε ότι διπλασιάστηκαν οι αναζητήσεις για μετακινήσεις ΗΠΑ – Κίνας και Ευρώπης – Κίνας μετά την ανακοίνωση για την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις. Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες με άφθονο προσωπικό και αεροπλάνα ευρείας ατράκτου και ένα πλεονέκτημα κόστους και χρόνου περίπου δύο ωρών από την πτήση μιας πιο άμεσης διαδρομής, χρησιμοποιώντας τον ρωσικό εναέριο χώρο, αναμένεται να είναι οι πρώτες νικήτριες. Ωστόσο, οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες έχουν επικεντρωθεί παραδοσιακά στην ισχυρή αγορά επαγγελματικών ταξιδιών στην Κίνα και συχνά καλύπτουν περισσότερο τις προτιμήσεις των δυτικών επιβατών, είναι έτοιμες να επωφεληθούν από επιχειρήσεις πρόθυμες να πληρώσουν ένα επασφάλιστρο για την αναζωπύρωση των επαφών πρόσωπο με πρόσωπο.

Η επαναλειτουργία της Κίνας πραγματοποιείται, ενώ τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού εκεί οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και άλλες χώρες να απαιτήσουν και αρνητικά τεστ κορωνοϊού για τις αφίξεις από την πρώτη. Δεδομένου ότι απαιτείται έγκριση των αρμόδιων Αρχών και από τις δύο χώρες για την προσθήκη πτήσεων, σε μια εποχή εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ – Κίνας, η βραχυπρόθεσμη χωρητικότητα θα μπορούσε να περιοριστεί, όπως ανέφεραν πηγές του κλάδου. Η United, η οποία είχε 584 πτήσεις από και προς την Κίνα τον Ιανουάριο του 2019 σύμφωνα με τη Cirium, μπορεί πλέον να πετάει τέσσερις φορές την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στην ηπειρωτική Κίνα. Από τις 4 Ιανουαρίου οι κινεζικές Air China, Hainan Airlines και China Southern Airlines έχουν καταθέσει προγράμματα στο υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, προτείνοντας την αύξηση των πτήσεων έως και καθημερινά σε ορισμένα δρομολόγια. «Υπάρχουν κάποια πράγματα που ετοιμάζονται», δήλωσε, τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Πόλι Τρότενμπεργκ, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους αερομεταφορείς των ΗΠΑ που προσθέτουν περισσότερες κινεζικές πτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή