Φοροδιαφυγή eshops άνω των 30 εκατ. ευρώ

Φοροδιαφυγή eshops άνω των 30 εκατ. ευρώ

Την απόκρυψη μεγάλου ύψους εισοδημάτων, άνω των 30 εκατ. ευρώ, από επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα μέσω Διαδικτύου, αποκάλυψαν σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόκρυψη μεγάλου ύψους εισοδημάτων, άνω των 30 εκατ. ευρώ, από επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα μέσω Διαδικτύου, αποκάλυψαν σαρωτικοί έλεγχο της ΑΑΔΕ. Οι επιχειρήσεις αυτές απέκρυπταν τα εισοδήματά τους είτε μέσω της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων είτε ακόμη και μέσω της διάθεσης εμπορευμάτων χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί έναρξη εργασιών στο φορολογικό μητρώο. Δηλαδή, πουλούσαν χωρίς να έχουν καν υπόσταση επιχείρησης.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν τους φοροφυγάδες, αξιοποιώντας καταγγελίες πολιτών, έρευνες στο Διαδίκτυο και διασταυρώσεις με δεδομένα τρίτων πηγών, όπως το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Μεταξύ άλλων, η ΑΑΔΕ εντόπισε μονοπρόσωπη ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία (ΙΚΕ) στην Αθήνα, που πουλούσε αθλητικά παπούτσια και η οποία για τις χρήσεις 2017 έως 2019 δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη ύψους 4 εκατ. ευρώ. Αλλη εταιρεία με τα ίδια χαρακτηριστικά και δραστηριότητα στη Δυτική Αθήνα δεν εξέδωσε παραστατικά για πωλήσεις 2,1 εκατ. ευρώ την τριετία 2016-2018 και μια τρίτη, επίσης στην Αθήνα για τις χρήσεις 2017-2018 απέκρυψε φορολογητέα ύλη 1,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η δράση των ηλεκτρονικών φοροφυγάδων δεν περιορίζεται στην Αττική. Επιχειρήσεις, όλες ατομικές και ΙΚΕ, που έκλεβαν την εφορία εντοπίστηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, την Αχαΐα, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τη Μαγνησία, τα Ιωάννινα και την Καβάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή