Στέλεχος έλαβε από τη Walt Disney 10,3 εκατ. δολ. για μόλις τρεις μήνες

Στέλεχος έλαβε από τη Walt Disney 10,3 εκατ. δολ. για μόλις τρεις μήνες

Ο πρώην επικεφαλής δημοσίων σχέσεων κόστισε 150.000 δολ./ημέρα

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη και για τα δεδομένα των υπερβολικά υψηλών αμοιβών, οι οποίες θεωρούνται συνηθισμένες στον κόσμο της βιομηχανίας του θεάματος, τα όσα εισέπραξε από τη Walt Disney ο διευθυντής του τμήματος δημοσίων σχέσεών της μοιάζει πραγματικά εξωφρενική. Πρόκειται για τον Γκέοφ Μόρελ του οποίου η θητεία ήταν ελάχιστη. Ο τελευταίος εντάχθηκε στις τάξεις του κολοσσού του κινηματογράφου και των στούντιο στις 24 Ιανουαρίου του 2022, πριν από ένα χρόνο ακριβώς. Αποχώρησε στα τέλη της άνοιξης, ενώ είχε προηγηθεί μια σοβαρή κρίση δημοσίων σχέσεων για την Disney, η οποία κατέληξε στο να διαμαρτύρονται οι υπάλληλοί της και ο τότε διευθύνων σύμβουλός της, Μπομπ Τσάπεκ, να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον κυβερνήτη της πολιτείας της Φλόριντα, Ρον Ντεσάντις – στην πολιτεία αυτή βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και θεματικά πάρκα. Ομως, μόλις τώρα η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal εντόπισε από τις οικονομικές εκθέσεις της Disney προς τις αρμόδιες αρχές κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ τις πληροφορίες που αφορούσαν την αμοιβή του Μόρελ για το πολύ σύντομο διάστημα της παραμονής του στην εταιρεία.

Ο Γκέοφ Μόρελ ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 24 Ιανουαρίου 2022 και αποχώρησε από τη Walt Disney στις αρχές της άνοιξης.

Συγκεκριμένα, ως επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Disney για μόλις τρεις μήνες, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ο Μόρελ έβγαζε περίπου 150.000 δολάρια την ημέρα. Πρόκειται για ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν ο μισθός και τα μπόνους του, η πληρωμή 537.438 δολαρίων για τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς του από το Λονδίνο στο Λος Αντζελες, καθώς και επιπλέον 500.000 δολάρια για «τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσής του», καθώς χρειάστηκε να μεταφέρει και πάλι την οικογένειά του κατά την αποχώρησή του. Πέραν όλων αυτών, ο αμερικανικός κολοσσός της Disney αναγκάστηκε να πληρώσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του Γκέοφ Μόρελ, καταβάλλοντας επιπλέον 4 εκατ. δολάρια το οικονομικό έτος, που λήγει την 1η Οκτωβρίου, μαζί με το μπόνους που θα λάμβανε για το 2022. Αθροιστικά, λοιπόν, το πρώην στέλεχος αποχώρησε από την Disney παίρνοντας 10,3 εκατ. δολάρια κι ενώ είχε δουλέψει μόλις το ένα τέταρτο της χρονιάς. Μάλιστα, έχει ήδη βρει την επόμενη δουλειά του – ως πρόεδρος της μονάδας στρατηγικής και επικοινωνιών της Teneo, μιας εταιρείας συμβούλων για επικεφαλής επιχειρηματικών ομίλων.

Τίθεται, βέβαια, ένα ερώτημα εύλογο: γιατί χρειάστηκε να φύγει τόσο γρήγορα; Η δουλειά του Γκέοφ Μορέλ στην Disney ήταν από την αρχή δύσκολη, διότι ο τότε διευθύνων σύμβουλός της, Μπομπ Τσάπεκ, αναμείχθηκε με έναν μάλλον αδέξιο τρόπο στη συζήτηση γύρω από τη νομοθεσία της Φλόριντα, που απαγορεύει τη διδασκαλία σχετικά με την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό έως την Γ΄ Δημοτικού (πρόκειται για το λεγόμενο «Don’t Say Gay»). Η Disney, που είναι και ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στην πολιτεία αυτή, προσπάθησε να μείνει αμέτοχη στα όσα αφορούσαν το νομοσχέδιο. Ομως οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα. Ετσι ο Τσάπεκ καταφέρθηκε εναντίον του και οι Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί εξοργίστηκαν. Ακολούθησε μια κρίση δημοσίων σχέσεων, που οδήγησε στην αποχώρηση του Γκέοφ Μόρελ, ενώ απομακρύνθηκε και ο Τσάπεκ, λαμβάνοντας αποζημίωση 20 εκατ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT