Πλατφόρμα αναζήτησης προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης από τον ΣΕΒ

Πλατφόρμα αναζήτησης προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης από τον ΣΕΒ

Ενα νέο ψηφιακό εργαλείο, που συνδέει ανθρώπους με υψηλά προσόντα και εξειδίκευση με βιομηχανίες και επιχειρήσεις τεχνολογίας που αναζητούν το αντίστοιχο προσωπικό, εγκαινίασε ο ΣΕΒ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο ψηφιακό εργαλείο, που συνδέει ανθρώπους με υψηλά προσόντα και εξειδίκευση με βιομηχανίες και επιχειρήσεις τεχνολογίας που αναζητούν το αντίστοιχο προσωπικό, εγκαινίασε ο ΣΕΒ. Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα IG@work σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Επιτροπή Καινοτομίας του ΣΕΒ σε συνεργασία με τη Workable, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Innovative Greeks. Απευθύνεται αποκλειστικά στις επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου, αλλά και σε νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Elevate Greece. Μάλιστα, ήδη 88 επιχειρήσεις έχουν ανεβάσει πάνω από 400 σχετικές αγγελίες.

Το IG@work, που βρίσκεται στη διεύθυνση https://www.igwork.gr/, συγκεντρώνει σε μια εύχρηστη πλατφόρμα διαθέσιμες, ποιοτικές θέσεις εργασίας σε βιομηχανίες και ταχέα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές επιχειρήσεις και startups, και τις συνδέει με ανθρώπους που θέλουν να επαναπατριστούν ή ψάχνουν το επόμενο βήμα της καριέρας τους. Στην πράξη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να αναζητούν επαγγελματικές ευκαιρίες ανάμεσα στις εκατοντάδες θέσεις που αναρτώνται στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα.

Απευθύνεται αποκλειστικά στις επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου, αλλά και σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση στην πράξη της δυνατότητας των επιχειρήσεων να βρίσκουν τους ανθρώπους που χρειάζονται. Ταυτόχρονα, διευρύνει τις ευκαιρίες απασχόλησης για το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο κεφάλαιο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα αναζήτησης ανάμεσα σε εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες και δυναμικότερες τεχνολογικές startups της Ελλάδας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ, Μάρκο Βερέμη, η επιτυχημένη πρωτοβουλία των Innovative Greeks που ξεκίνησε το 2020, αξιοποιώντας το δίκτυο των Ελλήνων του εξωτερικού, έδωσε την ευκαιρία στους εφευρετικούς Ελληνες να γνωριστούν μεταξύ τους και να συνεργαστούν, και σήμερα εμπλουτίζεται με ένα νέο εργαλείο, το IG@work. «Βάζουμε ένα σημαντικό λιθαράκι για να φέρουμε πίσω στη χώρα νέους και ικανούς Ελληνες, οι οποίοι τα χρόνια της οικονομικής κρίσης έφυγαν σε αναζήτηση καλύτερης εργασιακής προοπτικής», δήλωσε ο κ. Βερέμης και συμπλήρωσε πως οι νέοι αυτοί προέρχονταν από το πιο παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και η μεγάλη πλειονότητά τους ήταν απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης. «Η επιχειρηματική κοινότητα αγκαλιάζει τη νέα αυτή πρωτοβουλία και πιστεύουμε ότι θα επιστρέψει αξία σε όλους και ιδιαίτερα στους καινοτόμους Ελληνες», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή