Σύμπραξη για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ

Σύμπραξη για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργασία μοναδικού χαρακτήρα ήταν η σύμπραξη των ΤΕΡΝΑ – «Μυτιληναίος» – «Ακτωρ» για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Δεν γνωρίζουμε τα φίλαθλα «αισθήματα» όλων των εμπλεκομένων, ωστόσο με αυτή την κίνησή τους οι κατασκευαστικοί όμιλοι διασφάλισαν την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού, χωρίς «παρατράγουδα», ενστάσεις και προσφυγές. Αλλωστε, αυτό ήταν έως και προαπαιτούμενο, δεδομένου ότι το έργο των 123 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που μεταφράζεται σε πολύ στενό χρονικό περιθώριο για τη δημοπράτηση και την εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων. 

Οκτώ ενδιαφερόμενοι για το λιμάνι Βόλου

Με σημαντικό αριθμό συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένα Βόλου. Στη διαδικασία συμμετείχαν, είτε αυτόνομα είτε υπό τη μορφή κοινοπραξίας, οκτώ ενδιαφερόμενοι. Πρόκειται για την Intrakat με την ΤΕΚΑΛ, την Goldair Cargo με την Goldair Handling, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την καταριανή Q Terminals, τον ΟΛΘ, τη Χαλυβουργία Ελλάδας με την Israel Shipyards, τη Mariner και τη βουλγαρική Advance Properties. Μένει να φανεί ποιοι θα δώσουν το «παρών» στη β΄ φάση του διαγωνισμού, κατά την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Νέες πτήσεις προς Ελλάδα από Kuwait Airways

Προς δύο νέους ελληνικούς προορισμούς θα πετάει από το καλοκαίρι η Kuwait Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας του Κουβέιτ. Θα συνδέει, από τις 14 Ιουνίου, τη χώρα της Μέσης Ανατολής με την Αθήνα και τη Μύκονο, συμβάλλοντας από την πλευρά της στην ενίσχυση της επιβατικής κίνησης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα περιφερειακά αεροδρόμια. Οι δύο αυτοί προορισμοί, όπως δήλωσε ο CEO της αεροπορικής, επελέγησαν με κριτήριο και την ισχυρή ζήτηση που εμφανίζουν.   

Στον χρυσό κατέφυγαν οι Ρώσοι το 2022

Αριθμό-ρεκόρ ράβδων χρυσού αγόρασαν οι Ρώσοι το 2022, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς φορολογικές μειώσεις για τους κατόχους πολύτιμων μετάλλων ενθαρρύνουν τον κόσμο να αποθηκεύει χρυσό ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο. Η Μόσχα κατάργησε τον ΦΠΑ 20% στις συναλλαγές χρυσού για ιδιώτες τον περυσινό Μάρτιο σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τον κόσμο από τη χρήση δολαρίων ως ασφαλούς καταφυγίου. Επίσης απάλλαξε τους πολίτες από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των κερδών που αποκτήθηκαν από την πώληση ράβδων χρυσού. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ρώσοι αγόρασαν πάνω από 50 τόνους ράβδων χρυσού το 2022, δέκα φορές περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά.     

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Alpha

Ενα νέο στοχευμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θέτει σε εφαρμογή η Alpha Bank που απευθύνεται σε εργαζομένους των οποίων οι θέσεις εργασίας επηρεάζονται από τον μετασχηματισμό στον τρόπο λειτουργίας επιχειρησιακών μονάδων και του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας. Μεταξύ άλλων παροχών το πρόγραμμα προβλέπει αποζημίωση έως 170.000 ευρώ για άμεση αποχώρηση και έως 200.000 ευρώ για 3ετή άδεια μετ’ αποδοχών (sabbatical). Η περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος ξεκινάει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023. Στο πρόγραμμα προβλέπεται πριμοδότηση για τους εργαζομένους ηλικίας από 45 έως και 55 ετών οι οποίοι απασχολούνται στο δίκτυο καταστημάτων σε υποστηρικτικές θέσεις εξυπηρέτησης πελατών, ενώ πρόσθετη πριμοδότηση προβλέπεται ειδικά για τα καταστήματα επαρχίας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης). Τέλος, προσαύξηση 5% θα λάβουν οι εργαζόμενοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την πρώτη εβδομάδα υλοποίησής του.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή