Υψηλότερα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων από ΕΤΕ και Πειραιώς

Υψηλότερα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων από ΕΤΕ και Πειραιώς

Νέα προϊόντα προθεσμιακών καταθέσεων ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, προσαρμόζοντας την τιμολογιακή πολιτική τους μετά και την τελευταία άνοδο των επιτοκίων από την ΕΚΤ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα προϊόντα προθεσμιακών καταθέσεων ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, προσαρμόζοντας την τιμολογιακή πολιτική τους μετά και την τελευταία άνοδο των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει:

• Προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 12 μηνών, με επιτόκιο 1,7% για ποσά από 200.000 ευρώ και άνω, 1,5% για ποσά από 20.000 μέχρι 200.000 ευρώ, και 1% για ποσά μέχρι 20.000 ευρώ.

• Προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 15 μηνών, με αυξητικά κλιμακούμενη απόδοση ανά τρίμηνο που φθάνει το τελευταίο 3μηνο έως 3%, και ετησιοποιημένη εγγυημένη απόδοση 2% και με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 10.000 ευρώ.

• Προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 18 μηνών, με επιτόκιο από 1,5% έως 2,3% για ποσά 20.000-200.000 ευρώ (διαθέσιμο από τις 17 Φεβρουαρίου 2023). Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει από το 2022 το επενδυτικό προϊόν «Επενδυτικό νέας γενιάς», που συνδυάζει προστασία κεφαλαίου, μικρή διάρκεια (18 μήνες), δυνατότητα συμμετοχής από 1.000 ευρώ και ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 1,5% στη λήξη, με δυνατότητα μεγαλύτερων αποδόσεων, ανάλογα και με την πορεία των αγορών.

Τέλος, η Εθνική Τράπεζα θα διαθέσει από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το αμοιβαίο κεφάλαιο (Α/Κ) Δήλος Extra Income ΙΙ, 5ετές – ομολογιακό, το οποίο επενδύει κυρίως σε επιλεγμένους εταιρικούς και κρατικούς ομολογιακούς τίτλους και επιδιώκει να προσφέρει διασφάλιση κεφαλαίου στη λήξη.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει τα ακόλουθα προϊόντα:

• Προθεσμιακή κατάθεση «Στα μέτρα σου» (από τις 14 Φεβρουαρίου) με σταθερό επιτόκιο έως και 2% στο 12μηνο, για όλη τη διάρκεια, αναλόγως του ύψους της προθεσμιακής κατάθεσης.

• Κλιμακούμενη προθεσμιακή κατάθεση «Αυξάνω» (από τις 21 Φεβρουαρίου) με επιτόκιο έως και 2,75%, αναλόγως του ποσού κατάθεσης, για 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση, με ανά τρίμηνο κλιμακούμενο επιτόκιο και καταβολή τόκων ανά τρίμηνο. Για παράδειγμα, εάν βάσει του ποσού κατάθεσης το καταληκτικό ανώτερο επιτόκιο είναι 2,75%, τότε τα ενδιάμεσα επιτόκια θα είναι 0,75%, 1,40%, 2,30% και 2,75% για το πρώτο, δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, αντιστοίχως.

• Αποταμιευτικός λογαριασμός «Μπορώ» (από τις 14 Φεβρουαρίου) με προνομιακό επιτόκιο 1%, ανεξαρτήτως υπολοίπου, για επιβράβευση της τακτικής αποταμίευσης.

Για τους επενδυτές που προσδοκούν υψηλότερες αποδόσεις, η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, διαθέτει έως και τις 28 Φεβρουαρίου το αμοιβαίο κεφάλαιο προκαθορισμένης λήξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT