Eξαγορά ισραηλινής εταιρείας κατασκευής μπαταριών από Sunlight

Eξαγορά ισραηλινής εταιρείας κατασκευής μπαταριών από Sunlight

Διευρύνει περαιτέρω τον πολυεθνικό της προσανατολισμό η Sunlight, που ειδικεύεται στη δημιουργία λύσεων βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης και σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνει περαιτέρω τον πολυεθνικό της προσανατολισμό η Sunlight, που ειδικεύεται στη δημιουργία λύσεων βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης και σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ. Η εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Olympia, εξαγόρασε το 51% της ισραηλινής Israeli Industrial Batteries (IIB) Energy Storage Systems, ενδυναμώνοντας την παρουσία της, όχι μόνο στην αγορά του Ισραήλ, αλλά και στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (περιοχή ΜΕΝΑ). Η IIB, που συνεργάζεται με τη Sunlight από το 2014, αποτελεί παραγωγό και διανομέα βιομηχανικών μπαταριών για διάφορες εφαρμογές, με κυρίαρχη θέση στην ισραηλινή αγορά, διαθέτοντας αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών μολύβδου – οξέος για αποθήκευση ενέργειας. Η ΙΙΒ είναι βασικός προμηθευτής μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές τηλεπικοινωνιών και UPS με πελάτες το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας και εταιρείες τηλεπικοινωνίας, όπως οι Bezeq (εθνικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών του Ισραήλ), PHI, Hot Mobile και Motorola. Στα προϊόντα συμπεριλαμβάνονται καινοτόμες μπαταρίες και προηγμένες εφαρμογές για την αεροπορική βιομηχανία, ενώ η εταιρεία από το 2004 δραστηριοποιείται στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Από το 2020 διαθέτει στις αγορές της και μπαταρίες ιόντων λιθίου για εφαρμογές βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης και αποθήκευσης ενέργειας – ταχέως αναπτυσσόμενα τμήματα του κλάδου παγκοσμίως.

Η συμφωνία εξαγοράς του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΙΙΒ υπογράφηκε στο Τελ Αβίβ στα μέσα Ιανουαρίου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sunlight Λάμπρο Μπίσαλα και τον απερχόμενο CEO της ΙΙΒ, Αντι Σέγκαλ. Ο τελευταίος θα παραμείνει στην εταιρεία υποστηρίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξή της ως κάτοχος του 49% των μετοχών, ως μη εκτελεστικός πρόεδρος και ως σύμβουλος της νέας διοίκησης, ενώ ο Ερέζ Πίντο αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής. Οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν την αυτόνομη επιχειρηματική λειτουργία τους, αναζητώντας ταυτόχρονα συνεργασίες και συνέργειες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αγορών του Ισραήλ, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

H Israeli Industrial Batteries κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του Ισραήλ.

«Η συμφωνία αυτή συμβάλλει περαιτέρω στον στόχο μας να καταστούμε παγκόσμιοι ηγέτες στις βιομηχανικές μπαταρίες για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, αυτή η εξαγορά εδραιώνει και επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη γεωγραφική μας παρουσία στην περιοχή ΜΕΝΑ και ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό μας με έμπειρους και εξειδικευμένους υπαλλήλους», δήλωσε ο κ. Μπίσαλας. «Η απόφαση να γίνουμε μέλη της Sunlight Group ήταν το φυσικό επακόλουθο για εμάς και θα χρησιμοποιήσουμε τις συνέργειές μας ώστε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις δύο εταιρείες και να σημειώσουμε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία», ανέφερε ο Ερέζ Πίντο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή