Aegean: Ενισχύει την παρουσία της στη Μέση Ανατολή

Aegean: Ενισχύει την παρουσία της στη Μέση Ανατολή

Προσθέτει από τον Μάιο νέα δρομολόγια προς Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρουσία της στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Μέσης Ανατολής, όπου η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια αυξάνεται με ρυθμούς υψηλότερους συγκριτικά με τον μέσο όρο παγκοσμίως, ενισχύει η Aegean. Στόχος της αεροπορικής, μέσω του κόμβου της στην Αθήνα, είναι να αποτελέσει βασική επιλογή όσων επιθυμούν να μεταβούν από κάποια αραβική χώρα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη. Εξάλλου, οι ελληνοαραβικές σχέσεις είναι διαχρονικά ισχυρές, με την αξία του διμερούς εμπορίου με τη Σαουδική Αραβία να αγγίζει το 2021 το 1,3 δισ. ευρώ. Την άνοιξη του 2022 έλαβε χώρα στο Ριάντ και το Ελληνοσαουδαραβικό επενδυτικό φόρουμ.

Ετσι, από τον Μάιο και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η αεροπορική θα συνδέει, για πρώτη φορά, την Αθήνα με το Νταμάμ, την πέμπτη πολυπληθέστερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας μετά το Ριάντ, την Τζέντα, τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Η αεροπορική θα επιχειρεί από το «Ελ. Βενιζέλος» προς το αεροδρόμιο Κινγκ Φαντ που είναι το τρίτο μεγαλύτερο, βάσει επιβατικής κίνησης –με περίπου 10 εκατ. άτομα– στη Σαουδική Αραβία. Επίσης από τον Ιούνιο θα αυξήσει τον αριθμό των τακτικών εβδομαδιαίων πτήσεων προς το Ριάντ και την Τζέντα, ενώ θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με το Κουβέιτ.

Στόχος της Aegean είναι να αποτελέσει βασική επιλογή όσων επιθυμούν να μεταβούν από κάποια αραβική χώρα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη.

Συνολικά, η αεροπορική θα πραγματοποιεί έως και 11 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς τη Σαουδική Αραβία, ενδυναμώνοντας τον στόλο που εκτελεί τα εν λόγω δρομολόγια με νέα αεροσκάφη Airbus 321 neo. Τα νέα αεροπλάνα που παραλαμβάνει –μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα έχουν προστεθεί στον στόλο της εννέα της οικογένειας neo– υπηρετούν τη στρατηγική της Aegean για την περαιτέρω διεύρυνση του αποτυπώματός της ως περιφερειακού αερομεταφορέα. Προς την κατεύθυνση αυτή, το φετινό καλοκαίρι η Aegean θα διασυνδέει την Αθήνα με το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια με δύο και τρεις καθημερινές πτήσεις αντίστοιχα και θα προσφέρει διπλάσιες θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ακόμη θα συνδέει την Αλεξάνδρεια με την Αθήνα με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις ανά εβδομάδα για όλο τον χρόνο από την Αθήνα προς το Αμάν της Ιορδανίας. Και εκτός από το δρομολόγιο Αθήνα – Βηρυτός, που πραγματοποιείται καθημερινά και όλο τον χρόνο, προστίθενται και νέα εποχικά δρομολόγια που διασυνδέουν απευθείας τη Μύκονο και το Ηράκλειο με τη Βηρυτό.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής η Aegean δραστηριοποιείται από το 2009, με αφετηρία την απευθείας διασύνδεση με τον Λίβανο, με τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις. Τα τελευταία χρόνια η αεροπορική προσθέτει διαρκώς νέους προορισμούς (Αίγυπτος, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και πλέον Κουβέιτ) και αυξάνει τόσο τη συχνότητα των δρομολογίων όσο και τις προσφερόμενες θέσεις. Τέλη του περασμένου μήνα η Aegean έκανε γνωστό ότι το φετινό καλοκαίρι θα συνδέει το Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ και μέσω τριών νέων απευθείας τακτικών δρομολογίων από Ιωάννινα, Χανιά και Καλαμάτα, διασυνδέοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όλο τον χρόνο. Σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών της Boeing, την επόμενη εικοσαετία η επιβατική κίνηση στη Μέση Ανατολή θα αυξάνεται ετησίως με 4%, ενώ θα απαιτηθούν περίπου 3.000 νέα αεροσκάφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή