«Παπαστράτος»: Τέσσερις νέες γραμμές παραγωγής στον Ασπρόπυργο

«Παπαστράτος»: Τέσσερις νέες γραμμές παραγωγής στον Ασπρόπυργο

Η επένδυση φθάνει τα 200 εκατ. ευρώ και δημιουργεί 300 θέσεις εργασίας

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ και επιπλέον 300 νέες θέσεις εργασίας για να ενισχύσει τις εξαγωγές της ανακοίνωσε η «Παπαστράτος», η ελληνική θυγατρική της Phillip Morris International. Με την ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης, που έχει ορίζοντα το 2025, η αξία των εξαγωγών της «Παπαστράτος» θα φθάσει τα 300 εκατ. ευρώ. Μαζί με τη νέα επένδυση, το σύνολο των επενδύσεων της Philip Morris International (PMI) στην Ελλάδα αγγίζει πλέον τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Η «Παπαστράτος» θα ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο με τέσσερις νέες γραμμές παραγωγής. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε και αλλαγή στη διοίκησή της, με τον Γιώργο Μαργώνη να αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και να διαδέχεται τον Χρήστο Χαρπαντίδη, που γίνεται πλέον αντιπρόεδρος της PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις έκανε χθες στο Metropolitan Expo ο Μάσιμο Αντολίνα, πρόεδρος της PMI στην Ευρώπη, ο οποίος εξήγησε πως η «Παπαστράτος» διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη Philip Morris International και αποτελεί σημαντικό πυλώνα στις εξαγωγές της ελληνικής οικονομίας. «Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα στην Ευρώπη ένα μοναδικό παράδειγμα προόδου προς ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, χάρη σε ένα ρεαλιστικό και βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο αναγνωρίζει τη συμβολή που μπορεί να έχουν τα εναλλακτικά προϊόντα, όπως το IQOS, στη διαχείριση του καπνίσματος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί πως πέντε χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το προϊόν έχει λάβει μερίδιο 18,1% στην ελληνική αγορά των καπνικών προϊόντων, δείχνοντας μια σαφή στροφή των Ελλήνων καπνιστών σε εναλλακτικά προϊόντα.

Το σύνολο των επενδύσεων της Philip Morris International (PMI) στην Ελλάδα αγγίζει πλέον τα 700 εκατ. ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Χρήστος Χαρπαντίδης, επισήμανε πως η «Παπαστράτος» θέτει την Ελλάδα στο κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, με περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής της εξωστρέφειας και 300 νέες θέσεις εργασίας, και επενδύσεις που από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος», Γιώργος Μαργώνης, μίλησε για ενδυνάμωση της παραγωγικής δομής και ενίσχυση της εξαγωγικής δυναμικής του ομίλου και των δυνατοτήτων των ανθρώπων της εταιρείας.

H «Παπαστράτος» είναι εδώ και χρόνια θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International (PMI) με ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων χωρίς καύση αλλά και τσιγάρων στην Ελλάδα εδώ και εννέα δεκαετίες. Το 2017 η εταιρεία γύρισε σελίδα στην ιστορία της και, με μια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS.

Πριν από ένα έτος ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International, Γιάτσεκ Ολτσζάκ, μιλώντας στην «K» είχε εκτιμήσει πως σε 10 με 15 χρόνια θα «τελειώσουν» οι πωλήσεις τσιγάρων. Αυτός ο στόχος παραμένει και μάλιστα με συντομότερο χρονικό ορίζοντα. Καθίσταται μάλιστα σαφές πως με τις επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα, τα προϊόντα που εξάγονται από τη χώρα μας αποτελούν τον βασικό τρόπο με τον οποίο η πολυεθνική υποκαθιστά τα παραδοσιακά τσιγάρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT