Η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει

Η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενεργειακή κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει, προειδοποιεί η Goldman Sachs, εκτιμώντας πως οι καλύτερες μέρες θα έρθουν το 2025 όταν θα έχει βρεθεί μία πιο βιώσιμη λύση στην κρίση, με το επόμενο κύμα παγκόσμιων έργων προμήθειας LNG, που είναι υπό κατασκευήν, να αρχίσει να στηρίζει την περιοχή. Οπως εξηγεί, τα υψηλά επίπεδα αποθήκευσης και οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου έχουν διαμορφώσει μια πιο ήπια κατάσταση για την Ευρώπη φέτος. Ωστόσο, το διαρθρωτικό έλλειμμα στα ευρωπαϊκά ισοζύγια φυσικού αερίου που δημιουργήθηκε με τη διακοπή των ρωσικών ροών δεν έχει ακόμη επιλυθεί, παρουσιάζοντας κίνδυνο για νέα εκτόξευση των τιμών, όχι μόνο αργότερα φέτος, αλλά ιδιαίτερα το 2024, όταν εύκολα οι τιμές το καλοκαίρι μπορούν να φτάσουν σε υπερδιπλάσια επίπεδα από το τρέχον των 53 ευρώ/MWh. Επιπλέον, ακόμη και αν τα αποθέματα φυσικού αερίου παραμένουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα, τα όρια αποθήκευσης εμποδίζουν την αφθονία της προσφοράς από φέτος έως το 2024.

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η εταιρεία Teomoto

Μία από τις αιτήσεις πτώχευσης βάσει του νόμου 4818/2021 που κατατέθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες στο Πρωτοδικείο Αθηνών αφορά την Teomoto, που αποτελούσε, πριν από μερικά χρόνια, την επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα των μοτοσικλετών Kawasaki και Peugeot. «Οι επίπονες προσπάθειες για την ανεύρεση στρατηγικών επενδυτών, καθώς και την υπογραφή νέων συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας/διανομής με προμηθευτές, ώστε να εξακολουθήσει η εμπορική δραστηριότητά της, δεν απέδωσαν καρπούς», αναφέρεται στην αίτηση πτώχευσης.

Επένδυση Prodea σε ακίνητα logistics

Μια σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων logistics πραγματοποίησε η Prodea Investments, καθώς ολοκλήρωσε την αγορά εταιρείας, η οποία διαθέτει συγκρότημα αποτελούμενο από τέσσερα ακίνητα logistics, συνολικής επιφανείας 59.015 τ.μ. στην περιοχή του Ασπροπύργου. Το τίμημα ανήλθε σε 38 εκατ. ευρώ. Το σχετικό προσύμφωνο είχε υπογραφεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020. Με την κίνηση αυτή η εισηγμένη ενισχύει σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της στον τομέα των logistics.

Πιο γρήγορος ο έλεγχος στο αεροδρόμιο

Απλοποιείται η διαδικασία ταυτοποίησης των επιβατών εσωτερικού στις πτήσεις της Aegean και της Olympic Air. Μέσω της εφαρμογής Digital ID που δημιούργησε ο αερομεταφορέας, δίνεται η δυνατότητα οι ταξιδιώτες να ενσωματώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους στην ψηφιακή κάρτα επιβίβασης. Η εν λόγω εφαρμογή στηρίζεται στο Gov.gr Wallet, που καθιστά εφικτή τη δημιουργία ψηφιακών δελτίων ταυτότητας για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας. Οταν όμως το ελληνικό Gov.gr Wallet αποκτήσει πανευρωπαϊκή ισχύ, αναμένεται να επεκταθεί και σε πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η υπηρεσία εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο «Ελ. Βενιζέλος», παρουσία του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη και του CEO της Aegean Δ. Γερογιάννη.

Νέα προσφυγή για το Coco-Mat

Αρκετά «επεισόδια» ακόμη θα έχει το «σίριαλ» με το ξενοδοχείο Coco-Mat της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στην οδό Φαλήρου στο Κουκάκι. Η εταιρεία των αδελφών Ευμορφίδη έχει προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για την ακύρωση της πράξης μερικής ανάκλησης της άδειας δόμησης του ακινήτου, ενώ έχει ασκηθεί και προσφυγή κατά της έκθεσης αυτοψίας αυθαιρέτου της υπ. Δόμησης του Δήμου Αθηναίων και του σχετικού προστίμου. Υπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στον καταλογισμό προστίμου διατήρησης αυθαιρέτου, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ (καταβλητέο σε ετήσια βάση), όπως επίσης και προστίμου αυθαιρέτου ύψους 4,7 εκατ. ευρώ για τους τελευταίους ορόφους του ξενοδοχείου, που έχουν κριθεί παράνομοι. Ηδη τα πρόστιμα έχουν ακυρωθεί από το ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Ενδιαφέροντος), όχι όμως και ο χαρακτηρισμός των χώρων του κτιρίου ως αυθαιρέτων. Για τον λόγο αυτό δρομολογείται σχετική προσφυγή της εταιρείας στα αρμόδια δικαστήρια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή