Μεταφορά προσωπικού μεταξύ ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ  

Μεταφορά προσωπικού μεταξύ ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ  

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνατότητα και μετακίνησης προσωπικού από τον ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ και αντιστρόφως προβλέπει το ενεργειακό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, μεταξύ πολλών άλλων… προεκλογικού χαρακτήρα ρυθμίσεων. Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και διαδικασίας, για μεμονωμένες περιπτώσεις μεταφοράς προσωπικού από τη ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ και αντιστρόφως, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου, η μετακίνηση πραγματοποιείται με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των δύο εταιρειών έπειτα από σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί έως και τις 31/12/2023. Αναφέρεται μάλιστα ρητά ότι η προϋπηρεσία που έχει αναγνωριστεί από την εταιρεία προέλευσης αναγνωρίζεται πλήρως για όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν. Οι… μεμονωμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι αφορούν κυρίως μετακινήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ προς τη «μαμά» ΔΕΗ για κάποιους που νοστάλγησαν τη μητρική αγκάλη…

Εκτακτη πληρωμή για τα αναπηρικά επιδόματα

Περίπου 9 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σήμερα σε 128.257 δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων, που την προηγούμενη εβδομάδα είδαν λανθασμένα ποσά στους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, η απόδοση των ορθών ποσών στους δικαιούχους είναι προγραμματισμένη για σήμερα, καθώς το τεχνικό πρόβλημα που διαπιστώθηκε στην ΗΔΙΚΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο δικαιούμενο και το καταβαλλόμενο ποσό των επιδομάτων, έχει επιλυθεί. Η έκτακτη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί αυτόματα στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο κάθε δικαιούχος.  

Πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το πρόγραμμα της αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία. Στόχος μέσω της δράσης ύψους 39,7 εκατ. ευρώ είναι να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά ο χρόνος των στρατευσίμων στη διάρκεια της θητείας, ώστε να αναβαθμιστούν οι ψηφιακές δεξιότητές τους στην κατεύθυνση αφενός μεν της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξής τους, αφετέρου δε της κάλυψης των ψηφιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Eκτός ταμπλό Χ.Α. η μετοχή της Frigoglass

Σε αναστολή τέθηκε από χθες η διαπραγμάτευση της Frigoglass ύστερα από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, απόρροια του νέου πιστωτικού γεγονότος που αφορά την παραπάνω εισηγμένη. Συγκεκριμένα, η διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη μέχρις ότου παρασχεθεί αναλυτική ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την απόφαση της Frigoglass να μην πληρώσει κεφάλαιο και δεδουλευμένους τόκους στις ενδιάμεσες ομολογίες που έχει εκδώσει. Υπενθυμίζεται ότι αν και η Frigoglass προχώρησε σε συμφωνία τον Δεκέμβριο με τους ομολογιούχους για αναδιάρθρωση του δανεισμού της, αυτή έχει τροποποιηθεί ήδη δύο φορές, γεγονός που προκαλεί αρκετά ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Σήμερα η απόφαση Πρωτοδικείου για MIG

Σήμερα θα ανακοινώσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απόφασή του για το αίτημα προσωρινής διαταγής του Μάριου Ηλιόπουλου κατά της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της MIG, με το οποίο ο επιχειρηματίας επιχειρεί να σταματήσει την επανάληψη της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εισηγμένης που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή στις έξι το απόγευμα. Το αίτημα συζητήθηκε χθες, ωστόσο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του σήμερα. Η γενική συνέλευση πρόκειται να ψηφίσει επί της συμφωνίας της διοίκησης της MIG με τη STRIX Holdings για την ανταλλαγή χρεών της πρώτης που κατέχει η δεύτερη με μετοχές της Attica Group που έχει η πρώτη. Εάν το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα, η γενική συνέλευση δεν μπορεί να ψηφίσει μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και σε περίπτωση έκδοσής τους μέχρι τη συζήτηση της κυρίως υπόθεσης.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή