Διασύνδεση Λαυρίου με Σέριφο και Μήλο

Διασύνδεση Λαυρίου με Σέριφο και Μήλο

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή της σύμβασης με τον ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Λαυρίου – Σερίφου και Σερίφου – Μήλου προχώρησε η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings. Το έργο «με το κλειδί στο χέρι» («turnkey») περιλαμβάνει τη μελέτη, παραγωγή και προμήθεια των χερσαίων και υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης 150kV, καθώς και των παρελκόμενων εξαρτημάτων, την εγκατάσταση, πόντιση και προστασία των χερσαίων και υποβρυχίων καλωδίων, την πραγματοποίηση των αναγκαίων συνδέσεων και τερματισμών, καθώς και των τελικών δοκιμών μετά την εγκατάσταση. Η υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης των καλωδίων, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 28 μηνών. Τα υποβρύχια καλώδια θα κατασκευαστούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κόρινθο. «Η Hellenic Cables, μέσω των καλωδίων και των υπηρεσιών που προσφέρει, συμβάλλει καθοριστικά στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και της Cenergy Holdings, Αλέξης Αλεξίου.

Η «Πολιτική συνοχής της Ε.Ε.» από τον Αλέκο Κρητικό

Το βιβλίο του Αλέκου Κρητικού «Η πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης – Η εξέλιξή της στις μεγάλες στιγμές της ευρωπαϊκής ενοποίησης» παρουσιάζεται σήμερα στις 6 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.  Το βιβλίο είναι καρπός της επί δεκαετίες ενασχόλησης του συγγραφέα με το συγκεκριμένο αντικείμενο από διάφορες θέσεις ευθύνης στις Βρυξέλλες και την Ελλάδα. Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Επίμετρο» και γι’ αυτό θα μιλήσουν η πρώην επίτροπος στην Ε.Ε.  Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας και ο καθηγητής Γ. Παγουλάτος.

Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν προκηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, διεκδικώντας την ουσιαστική ενίσχυση του Φορέα, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και τη μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αυξήθηκαν τα κονδύλια για τον πρωτογενή τομέα

Κατά 49,2%, στα 146,4 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η αναθεώρηση του προϋπολογισμού κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να καλυφθεί το ποσό της δημόσιας δαπάνης επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν και πληρούν τις προϋποθέσεις έγκρισης. Στόχος είναι να υλοποιηθούν ιδιωτικές επενδύσεις στον πρωτογενή και αγροδιατροφικό τομέα της χώρας με έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών γεωργικών προϊόντων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Ευρύτερα επιδιώκεται να δημιουργηθούν ισχυρές δομές στον πρωτογενή τομέα μέσω κινήτρων για την ίδρυση συλλογικών σχημάτων, όπως συνεταιρισμοί.

Υπερτίμημα έως 280,7% για τη MIG

Το 0,2170 ευρώ ανά μετοχή που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στη δημόσια πρότασή της για τη MIG είναι κατά 265,32% υψηλότερο από το ανώτατο όριο του εύρους της αξίας της εταιρείας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την Εθνική Τράπεζα. Τον έναν δηλαδή από τους δύο συμβούλους που πήρε το Δ.Σ. της MIG για να αξιολογήσει την προσφορά. Ο άλλος είναι η EUROXX, που εκτίμησε ότι το προσφερόμενο τίμημα είναι από 76,85% έως και 280,70% υψηλότερο από το ανώτατο όριο του εύρους της αξίας με βάση δύο διαφορετικά σενάρια που επεξεργάστηκε. Περαιτέρω, το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι κατά 374,11% υψηλότερο από τη μέση χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της εταιρείας κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο αποφασισμένη είναι η Τράπεζα Πειραιώς να τελειώσει την αντιπαράθεση με τον Μ. Ηλιόπουλο και να προχωρήσει στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της, τους μετόχους της MIG και της Attica Group.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή