Ναυάγησε η εξαγορά της «Ακτωρ» από Κούτρα και Wade Adams

Ναυάγησε η εξαγορά της «Ακτωρ» από Κούτρα και Wade Adams

Ανακοινώθηκε από την «Ελλάκτωρ» η διακοπή των διμερών διαπραγματεύσεων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ναυάγιο οδηγείται η εξαγορά της Ακτωρ από το σχήμα των Wade Adams Hellas και Adamas Group Limited που είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κούτρα, μετά τη διακοπή των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον όμιλο «Ελλάκτωρ» και την πλευρά των ενδιαφερόμενων αγοραστών. Το ναυάγιο των διμερών συζητήσεων, στο οποίο είχε αναφερθεί η «Κ» πρόσφατα («Ναυαγεί η εξαγορά της “Ακτωρ” από Κούτρα και Wade Adams», 2/3), έγινε χθες επίσημα γνωστό μέσω ανακοίνωσης της «Ελλάκτωρ». Είχε προηγηθεί, στα τέλη Ιανουαρίου, η υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ της «Ελλάκτωρ» και του σχήματος των Wade Adams και Adamas Group που προέβλεπε περίοδο αποκλειστικότητας για τη διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 31η Μαρτίου 2023.

Οσοι παρακολουθούν τις σχετικές διεργασίες, υποστηρίζουν ότι η εύρεση της χρυσής τομής υπήρξε δύσκολη εξαιτίας δομικών προβλημάτων των οποίων η επίλυση υπήρξε αδύνατη. Μεταξύ αυτών φαίνεται πως είναι το «κλείδωμα» της συνεργασίας με την «Ακτωρ Παραχωρήσεις», δηλαδή ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της «Ακτωρ» θα έχουν αποκλειστική σχέση εκτέλεσης των έργων που έχει αναλάβει ή θα αναλάβει στο μέλλον η «Ακτωρ Παραχωρήσεις». Πρόκειται για μια προϋπόθεση, η οποία ναι μεν θα είχε σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές, πλην όμως γεννούσε και σημαντικές αβεβαιότητες στο ενδεχόμενο μελλοντικής πώλησης και της «Ακτωρ Παραχωρήσεις». Σε μια τέτοια συγκυρία οι ιδιοκτήτες της «Ακτωρ» θα βρίσκονταν με νέους συνεργάτες, έχοντας μάλιστα και δεσμευτική συνεργασία. Παράλληλα, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης της «Ακτωρ Παραχωρήσεις» ενδεχομένως να επιθυμούσε την ανάθεση των έργων σε άλλη εταιρεία, ή ακόμα και στη δική του, εφόσον πρόκειται για κατασκευαστικό όμιλο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει και τις απαιτούμενες συνέργειες.

Αναφορικά με την «Ακτωρ Παραχωρήσεις», αν και το σενάριο της πώλησής της έχει επίσημα διαψευσθεί από τη διοίκηση της «Ελλάκτωρ», η κατασκευαστική αγορά εμφανίζεται πεπεισμένη για το αντίθετο. Σύμφωνα δηλαδή με τις πληροφορίες, το πωλητήριο στην «Ακτωρ Παραχωρήσεις» μοιάζει να αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη Reggeborgh Invest. Αλλωστε, ο τομέας των κατασκευών και των παραχωρήσεων είναι δραστηριότητες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και ως εκ τούτου θα ήταν δύσκολο να πωληθούν ξεχωριστά, όπως υποστηρίζουν παράγοντες των κατασκευών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή