Η επόμενη μέρα στην «Ακτωρ»

Η επόμενη μέρα στην «Ακτωρ»

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το τέλος του μήνα παραπέμπουν τις όποιες απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα του μέλλοντος της «Ακτωρ» πηγές του ομίλου Ελλάκτωρ. Προς το παρόν λοιπόν φαίνεται πως η κατασκευαστική εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει, εν μέσω ερωτημάτων όπως αν συνεχίζεται η αναζήτηση αγοραστή/επενδυτή για να την αναλάβει ή αν θα ακολουθηθεί μια διαφορετική στρατηγική. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα επισημοποιήθηκε το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον κ. Δημήτρη Κούτρα και τη Wade Adams, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» σε σχετικό δημοσίευμά της λίγες μέρες νωρίτερα. Οι δυσκολίες που υπήρχαν για την ευόδωση της συμφωνίας δεν κατέστη εφικτό να ξεπεραστούν, αποτρέποντας την επιστροφή του κ. Κούτρα στην εταιρεία της οποίας ηγούνταν επί δεκαετίες πριν από την αποχώρησή του το 2018, μετά την ανάληψη της διοίκησης όλου του ομίλου από τους αδελφούς Καλλιτσάντση.

«Κλειδώνει» ο νέος κατώτατος μισθός

O βασικός κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ, ξεκαθάρισε χθες ο υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο Mega. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει πως οι σχετικές ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα και το νέο ποσό θα ισχύσει από 1ης Απριλίου. Ολες οι ενδείξεις, πάντως, μαζί και η δήλωση του αρμόδιου υπουργού, συνηγορούν στο ότι το ποσοστό του νέου κατώτατου μισθού θα είναι κοντά στο 7,5%, το ανώτατο όριο που θέτει στην πρότασή του και το ΚΕΠΕ. 

Μείωση προϋπολογισμού για αναδιάρθρωση καλλιεργειών

Σε περίπου 32,6 εκατ. από 166,7 εκατ. μειώνεται ο προϋπολογισμός του έργου του Ταμείου Ανάκαμψης με αντικείμενο την αναδιάρθρωση καλλιεργειών. Δίδονται δηλαδή ενισχύσεις για την εγκατάσταση νέων φυτειών σε αντικατάσταση υφιστάμενων που απώλεσαν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα (π.χ. λόγω ασθενειών, κλιματικής αλλαγής, αλλαγής καταναλωτικών προτύπων κτλ.). Το «κούρεμα» του προϋπολογισμού σχετίζεται με τον μικρό αριθμό υποβληθεισών αιτήσεων.

Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) κατά τις αρχαιρεσίες του 38ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που διεξήχθη στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Στη δεύτερη θέση και ενισχυμένη είναι η προσκείμενη στο ΚΚΕ συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ, ενώ τόσο η ΔΑΚΕ (Ν.Δ.) όσο και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψαν μικρή υποχώρηση, καθώς υπήρξε διάσπαση σε διαφορετικά ψηφοδέλτια. Ειδικότερα η ΠΑΣΚΕ συγκέντρωσε το 40,7% (156 ψήφοι και 19 έδρες από 17 στο προηγούμενο συνέδριο), η ΔΑΣ έφθασε στο 23% (88 ψήφοι και 11 έδρες από 9), η ΔΑΚΕ υποχώρησε στο 19% (73 ψήφοι και 9 έδρες από 11), η παράταξη ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ συγκέντρωσε το 6,5% (25 ψήφοι και 3 έδρες όπως και στο προηγούμενο συνέδριο), η ΕΑΚ με 6% και 23 ψήφους διατήρησε τις 2 έδρες, ενώ η Ενότητα με 3,6% και 14 ψήφους περιορίστηκε στη μία έδρα από δύο που είχε.

Η λύση που ζητεί η Thrivest για την Atticα

Μετ’ εμποδίων εξελίσσονται οι συζητήσεις μεταξύ της Thrivest και των βασικών μετόχων της Attica Bank για τη συμμετοχή της πρώτης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, μετά το προσωρινό «πάγωμα» του due diligence την περασμένη Παρασκευή και των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών. «Αγκάθι», σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει το τελικό κόστος που θα απαιτηθεί για την εξυγίανση της Attica Bank προκειμένου να προχωρήσει και η συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα. Ζητούμενο στις διαπραγματεύσεις είναι η συμφωνία για το τελικό ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν, αλλά και το χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί προκειμένου η τράπεζα να καθαρίσει πλήρως από τα κόκκινα δάνεια. Η «καθαρή λύση» που επιδιώκει η πλευρά της Thrivest προϋποθέτει, εκτός από την πρώτη ΑΜΚ των 473 εκατ. ευρώ, να καθοριστεί από τώρα και το ύψος της δεύτερης ΑΜΚ, έτσι ώστε να σχεδιαστεί και η συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή