Ένας ενεργειακός όμιλος δίνει «ώθηση» στην κοινωνική ευημερία
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ένας-ενεργειακός-όμιλος-δίνει-ώθηση-562354576

Ένας ενεργειακός όμιλος δίνει «ώθηση» στην κοινωνική ευημερία

Ένας ενεργειακός όμιλος δίνει «ώθηση» στην κοινωνική ευημερία-1

Με ποιους τρόπους μπορεί μια εταιρεία να κάνει τη διαφορά; Σίγουρα το πρώτο πράγμα που όλοι σκεφτόμαστε είναι η προσφορά ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών. Η ευθύνη μιας σύγχρονης εταιρείας ωστόσο δεν σταματά εκεί.

Επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύεται και επεξεργάζεται πρώτες ύλες, καθώς και πως χαράζει την εργασιακή της πολιτική. Επεκτείνεται όμως κι ακόμα παραπέρα. Στον τρόπο με τον οποίο συνεισφέρει στις τοπικές κοινωνίες, στο αποτύπωμα που αφήνει στο περιβάλλον, στη στήριξη που προσφέρει σε ευάλωτες ομάδες, αλλά και στις αξίες που ενστερνίζεται.

Πράγματι, στην εποχή της «ατομικής ευθύνης» και των τόσων προκλήσεων, οι καταναλωτές αναζητούν την «ουσία» πίσω από κάθε τους επιλογή. Γι’ αυτό και οι εταιρείες που ξεχωρίζουν είναι εκείνες που, τελικά, χαρακτηρίζονται από ήθος και υπευθυνότητα.

Μία από αυτές είναι η ελίν, που υλοποιεί και στηρίζει, διαχρονικά, δράσεις που λειτουργούν ως εφαλτήριο ενδυνάμωσης και προόδου. Μέσα, δε, από το νέο της πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ώθηση» που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η ελίν μετουσιώνει τις αξίες της σε κινητήριο δύναμη για ένα καλύτερο αύριο μέσα από πρωτοβουλίες ενίσχυσης τριών πυλώνων βιώσιμης ανάπτυξης: την Κοινωνία, το Περιβάλλον και τον Αθλητισμό.

Φιλοδοξώντας να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις δυνάμεις που οδηγούν στην ευημερία, η εταιρεία έχει δημιουργήσει την ομάδα εθελοντισμού «ώθηση», παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία στους εργαζόμενους της να συνεισφέρουν στην υλοποίηση δράσεων με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο. Οι εθελοντές της ελίν συμμετέχουν σε μια σειρά από δράσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ένας ενεργειακός όμιλος δίνει «ώθηση» στην κοινωνική ευημερία-2

Μέχρι τώρα η ομάδα έχει συμμετάσχει σε συλλογές τροφίμων σε συνεργασία με τη Humanity Greece, έχει φορέσει τα χαρακτηριστικά κόκκινα γιλέκα βοηθώντας το έργο του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και προσφέρει το πολυτιμότερο δώρο, αυτό της ζωής, μέσα από τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες.

Οι δράσεις της όμως δεν σταματούν εκεί. Καλλιεργεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες τους: προσέφερε πετρέλαιο θέρμανσης στο Κέντρο Υγείας Ξάνθης, στα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς και στο Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο της Humanity Greece, ως υποστηρικτής μετακίνησης, καλύπτοντας τις ανάγκες σε καύσιμα των οχημάτων των εθελοντών της οργάνωσης για την αποστολή πακέτων στήριξης. Παράλληλα, στηρίζει σταθερά το «Make A Wish – Κάνε μια Ευχή Ελλάδας» υλοποιώντας ευχές παιδιών που δίνουν τη δική τους μάχη για ζωή, ενώ μετατρέπει τακτικά τα γραφεία της στην Κηφισιά σε «Προστατευόμενο Πόστο» για τους πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Είναι επίσης σημαντικό ότι η εταιρεία επιδεικνύει ιδιαίτερη υπευθυνότητα σχετικά με τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον. Η ελίν φροντίζει να μειώνει διαρκώς το αποτύπωμά της, μέσα από μια σειρά αυστηρών πολιτικών διαχείρισης αποβλήτων, ενισχύει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της και των συνεργατών της, θέτει στόχους βιωσιμότητας και τρόπους επίτευξης τους και συνεργάζεται με οργανισμούς που υλοποιούν κοινωφελές έργο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ένας ενεργειακός όμιλος δίνει «ώθηση» στην κοινωνική ευημερία-3

Τέλος, αναγνωρίζει τη σημασία του αθλητισμού ως καταλύτη ανάδειξης θετικών προτύπων για τη νέα γενιά αλλά και ως σημαντικού φορέα πολιτισμού, συνεχίζοντας την επί σειρά ετών συνεργασία της με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), στην οποία θα προσφέρει υψηλής ποιότητας καύσιμα για τις ανάγκες μετακίνησης της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας έως τα τέλη του 2024. Παράλληλα, είναι χορηγός του Χρυσού Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Μίλτου Τεντόγλου, στηρίζοντας υπερήφανα τις προσπάθειές του για την κορυφή και κυρίως τις αξίες της άμιλλας, του σεβασμού και της στοχοπροσήλωσης που πρεσβεύει ο αθλητής μέσα από το ήθος του.

Με πυξίδα τις βασικές της αρχές, το ήθος, την ακεραιότητα, το ομαδικό πνεύμα, τη δημιουργικότητα και τη συνεχή βελτίωση, μέσα από το νέο της ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΕΚΕ, η ελίν αποδεικνύει συνεχώς πως είναι ένας υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος που αφήνει έργο πρόσθετης αξίας για το μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT