Αυξάνεται το ύψος της επένδυσης του Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό

Αυξάνεται το ύψος της επένδυσης του Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό

Στα 200 εκατ. ευρώ το έργο, ενισχύεται κατά 10.000 τ.μ. η δομήσιμη επιφάνεια

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενίσχυση της αξίας της επένδυσης για την ανάπλαση και μετατροπή του Σκορπιού σε προορισμού για το διεθνές τζετ σετ προχωράει ο ιδιοκτήτης του νησιού των 830 στρεμμάτων στο Ιόνιο, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Τα σχέδια για την αναθεώρηση προς τα πάνω του επενδυτικού σχεδίου, που θα αγγίξει περίπου τα 200 εκατ. ευρώ, είναι γνωστά εδώ και αρκετό καιρό σε όσους παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης του έργου. Προς την κατεύθυνση αυτή, τέθηκε σε διαβούλευση, έως τις 10 Απριλίου, το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο της «Μυκήναι», εταιρείας ειδικού σκοπού, που υλοποιεί την ανάπτυξη γνωστή και ως «VIP Exclusive Club», με τις κατασκευαστικές εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Τι προβλέπουν οι αλλαγές; Την αύξηση της δομούμενης επιφάνειας κατά περίπου 10.000 τετραγωνικά μέτρα, σε 31,4 χιλ. τ.μ. συνολικά, τη μεταβολή του συντελεστή δόμησης από 0,05 σε 0,07 και τη δημιουργία 120 κλινών από 65 αρχικά. Η αλλαγή του επενδυτικού σχεδίου, που συνεπάγεται και την αύξηση των προς επένδυση κεφαλαίων –των οποίων αρχικά το ύψος τοποθετούνταν σε 165 εκατ. ευρώ– σχετίζεται και με την επιδίωξη του ιδιοκτήτη της έκτασης να ενισχύσει το πολιτιστικό αποτύπωμα της ανάπτυξης με αντίστοιχες αναπτύξεις. Βέβαια, το τελικό μείγμα των χρήσεων –εκτός από τη βασική, αυτή της φιλοξενίας– που θα διαθέτει το ιδιωτικό νησί παραμένει υπό διαμόρφωση και οριστικοποίηση. Το ίδιο συμβαίνει και με το ακριβές ύψος των κεφαλαίων που πρόκειται να δαπανηθούν.

Σε διαβούλευση, έως τις 10 Απριλίου, το αναθεωρημένο επενδυτικό σχέδιο της «Μυκήναι» για το «VIP Exclusive Club».

Η αναπροσαρμογή του επενδυτικού σχεδίου θα απαιτήσει, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαβούλευσης από τον φορέα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων Enterprise Greece και ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες στο στάδιο αυτό, την αναθεώρηση του Προεδρικού Διατάγματος. Με το τελευταίο έχουν οριοθετηθεί οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης (ΕΣΧΑΣΕ) της επένδυσης. Και βάσει αυτού εκδόθηκε (Ιαν. 2021) η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου που προβλέπει την υλοποίηση των έργων σε εννέα κτιριακές ενότητες. Από αυτές η πρώτη περιλαμβάνει την περίφημη ροζ βίλα όπου συνήθιζε να μένει ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ένα υφιστάμενο διώροφο κτίριο 365 τ.μ. με χρήση τουριστικού καταλύματος που διατηρείται. Επίσης, το υφιστάμενο σχέδιο ανάπτυξης προβλέπει την υλοποίηση οκτώ εγκαταστάσεων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, τριών μονάδων αφαλάτωσης, χώρων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων και δικτύου υπεδάφιας διάθεσης επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων.

Ανεξαρτήτως των τροποποιήσεων στον αρχικό σχεδιασμό του έργου, οι κατασκευαστικές εργασίες στο νησί θα παραμείνουν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ από το καλοκαίρι του 2024 αναμένεται να ολοκληρώνεται κατά τμήματα η μεταμόρφωση του νησιού. Προβλέπεται η δημιουργία υπόσκαφων κατοικιών που θα εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον και θα διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των ενοίκων τους και η απεριόριστη θέα μέχρι το Μεγανήσι και το σύμπλεγμα των Τηλεβοϊδών Νήσων. Τα σχέδια περιλαμβάνουν την κατασκευή μιας προεδρικής σουίτας (master suite), όπου θα διαμένει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ όταν επισκέπτεται το νησί, περίπου δέκα μεγάλων και μεσαίων βιλών και του γνωστού ως σπιτιού του λόφου (Hill House). Τα μέλη της οικογένειας Ριμπολόβλεφ θα διαμένουν στον Σκορπιό κάποιες ημέρες, ενώ το νησί θα εκμισθώνεται κατά το υπόλοιπο διάστημα. Θα προβλέπεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ελάχιστο ενοίκιο της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ για διαμονή διάρκειας μιας εβδομάδας για τη φιλοξενία μέχρι 50 ατόμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή