Η ΕΥΔΑΠ δρομολογεί δύο διαγωνισμούς για έργα ύψους 202 εκατ.

Η ΕΥΔΑΠ δρομολογεί δύο διαγωνισμούς για έργα ύψους 202 εκατ.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λιγότερο από έναν μήνα, εάν δεν δοθεί παράταση, θα έχουν κατατεθεί προσφορές για δύο έργα της ΕΥΔΑΠ συνολικού προϋπολογισμού 202 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται κατ’ αρχάς για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, ύψους 110 εκατ. ευρώ και για το οποίο, όπως εκτιμάται, θα κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές στις 15 Μαΐου, ενώ αρχικώς είχε οριστεί να συμβεί σήμερα, 11 Απριλίου. Το έργο είχε προκηρυχθεί και στο παρελθόν, αλλά τον Μάιο του 2022 ο διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, την κατασκευή του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού, τη δοκιμαστική λειτουργία του, την κανονική λειτουργία και συντήρησή του, καθώς και την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (ΚΠΕΕ) για χρονικό διάστημα 7 ετών, με δικαίωμα προαίρεσης για ένα επιπλέον έτος.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται και η εκπόνηση κάθε είδους μελέτης και υποστηρικτικής εργασίας – έρευνας που είναι αναγκαία για την άρτια κατασκευή των έργων (ΚΕΛ, υποθαλάσσιος αγωγός, ΚΠΕΕ). Το ΚΕΛ θα κατασκευαστεί στη θέση Πλατύ Χωράφι της περιοχής και ο υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων στη θέση Ακρωτήριο Βελάνι.

Το δεύτερο εν εξελίξει έργο της ΕΥΔΑΠ, προϋπολογισμού 92,5 εκατ. ευρώ, για το οποίο αναμένεται να κατατεθούν προσφορές στις 9 Μαΐου, περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας.

Το συνολικό μήκος των κατασκευαζόμενων αγωγών ανέρχεται σε περίπου 192,50 χλμ., με το έργο να περιλαμβάνει και την κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων των όμορων ακινήτων για συνολικό αριθμό 10.000 συνδέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή