Το μήνυμα Στουρνάρα, η ΤτΕ και η Σύρος…

Το μήνυμα Στουρνάρα, η ΤτΕ και η Σύρος…

Δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To ξεκαθάρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του πρωθυπουργού και σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του για τα επόμενα 3-3,5 χρόνια, έως τη λήξη της θητείας του.

Οπως είπε την περασμένη εβδομάδα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, μετά «θα είμαι 70 ετών περίπου, άρα θα είναι πλέον η ώρα να αποσυρθώ από τα δημόσια πράγματα, στα οποία βρίσκομαι για πολλά χρόνια τώρα». Η… απόσυρση θα γίνει στη Σύρο.

Εν τω μεταξύ, πάντως, ο κ. Στουρνάρας παρεμβαίνει δυναμικά, όπως το συνηθίζει όταν το κρίνει σκόπιμο, όπως τώρα, ενόψει εκλογών. Το μήνυμά του και χθες ήταν να επιδείξει η επόμενη κυβέρνηση αποφασιστικότητα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Πάντως, δεν θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσουν ανεύθυνα τα τρία κόμματα που είναι στην επικαιρότητα, όπως είπε, από τη στιγμή που κυβέρνησαν και πήραν δύσκολες αποφάσεις στη διάρκεια των μνημονίων.

Κωδικοποιήθηκε το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας

Μετά την κωδικοποίηση του ατομικού εργατικού δικαίου, ολοκληρώθηκε και η κωδικοποίηση του συνόλου της εργατικής νομοθεσίας, που περιλαμβάνει επιπλέον το συλλογικό εργατικό δίκαιο καθώς και τις διατάξεις που διέπουν τη διοικητική εποπτεία της αγοράς εργασίας. Ετσι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, επαγγελματίες αλλά και απλοί πολίτες θα μπορούν εύκολα να βρίσκουν τις ρυθμίσεις που ισχύουν χωρίς να ανατρέχουν σε διατάξεις ακόμη και του προηγούμενου αιώνα που τροποποιήθηκαν κατά καιρούς.

Μέρισμα για πρώτη φορά από Fraport Greece  

Η χρήση του 2022 θα είναι η πρώτη κατά την οποία η Fraport Greece, η παραχωρησιούχος των 14 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων, θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους της, στη γερμανική Fraport AG και στον όμιλο Κοπελούζου. Πέρυσι η εταιρεία αύξησε τα έσοδα κατά 74%, σε 444 εκατ. ευρώ, και εμφάνισε EBITDA 272 εκατ. ευρώ (+32%) και καθαρό αποτέλεσμα της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ. To 2022 η εταιρεία αύξησε κατά 79%, σε 31,2 εκατ., τον αριθμό των διακινηθέντων επιβατών.     

Εκτιμήσεις για 400.000 Αυστραλούς τουρίστες  

Περισσότερους από 340.000 Αυστραλούς ταξιδιώτες θα υποδεχθεί φέτος η Ελλάδα, όπως εκτιμά ο Αυστραλός πρέσβης Αρθουρ Σπύρου. «Θεωρώ ότι η σεζόν θα είναι πολύ μεγάλη. Το 2019 είχαμε 340.000 Αυστραλούς που ήρθαν και η τάση είναι ανοδική. Ξέρουμε ότι ο Αυστραλός τουρίστας που θα έρθει εδώ δεν έρχεται μόνο για λόγους νοσταλγίας, αλλά έρχεται για να ζήσει και κάτι αυθεντικό». O επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της μακρινής χώρας συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και ανακοίνωσαν μαζί την επαναλειτουργία του γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως είναι εφικτός ο στόχος των 400.000 επισκεπτών από την Αυστραλία.  

Αλλαξαν τα στοιχεία μέσα σε τέσσερις ώρες 

Συμβαίνει και στις καλύτερες των οικογενειών είναι αλήθεια… Και δεν είναι κάτι ασύνηθες τα λάθη σε δελτία Τύπου που διορθώνονται με την έκδοση ενός νέου. Αυτό συνέβη με τον ΔΕΣΦΑ και τα στοιχεία για την κατανάλωση φυσικού αερίου στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Μόνο που τα στοιχεία τα οποία αναφέρονται στο πρώτο δελτίο που στάλθηκε στις 3.38 μ.μ., και τα οποία είχε υπόψη της και η «Κ» από προχθές, με τα στοιχεία που αναφέρονται στο δεύτερο που στάλθηκε τέσσερις ώρες μετά δεν έχουν ουδεμία σχέση. Για παράδειγμα, η κατανάλωση της βιομηχανίας στο πρώτο δελτίο φαίνεται να έχει αυξηθεί κατά 650% και στο δεύτερο μόλις κατά 1,93%. Το ρωσικό αέριο στο πρώτο δελτίο εμφανίζεται να καλύπτει το 46,7% των εισαγωγών και στο δεύτερο το 3,39%, και οι εξαγωγές στο πρώτο δελτίο εμφανίζονται μειωμένες κατά σχεδόν 50% και στο δεύτερο αυξημένες κατά 120%!!!    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή