Νέα χρηματοδότηση και επέκταση στο Μεξικό για τη Flex Car

Νέα χρηματοδότηση και επέκταση στο Μεξικό για τη Flex Car

Nέο γύρο χρηματοδότησης, που αυξάνει τα συνολικά επενδεδυμένα κεφάλαια στα 300 εκατ. ευρώ σε διάστημα δύο ετών ανακοίνωσε η Flex Car

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέο γύρο χρηματοδότησης, που αυξάνει τα συνολικά επενδεδυμένα κεφάλαια στα 300 εκατ. ευρώ σε διάστημα δύο ετών ανακοίνωσε η Flex Car. Της χρηματοδότησης ηγήθηκε το αμερικανικό fund Data Point Capital, το οποίο έχει επενδύσει σε πρωτοποριακές εταιρείες των κλάδων του Ιντερνετ, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών τεχνολογιών. Επίσης, συμμετοχή είχαν και οι Seaya Ventures και Venture Friends, που έχουν επενδύσει στο παρελθόν στην εταιρεία.

Τα νέα κεφάλαια που προστέθηκαν στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου Flex Car θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω επέκταση του στόλου της εταιρείας στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας, όπως επίσης και για την ενίσχυση σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και την εισαγωγή εξελιγμένων τεχνολογιών στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της.

Παράλληλα, η Flex Car προχώρησε στην επέκτασή της στο Μεξικό, ανοίγοντας γραφείο στο Μέξικο Σίτι. Η Λατινική Αμερική είναι ο νέος σταθμός της εταιρείας για την εδραίωση της παρουσίας της εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων, με το συνδρομητικό μοντέλο car-as-a-service που προσφέρει η Flex Car να αποδεικνύεται ιδιαίτερα ελκυστικό για το κοινό του Μεξικού, οδηγώντας σε υψηλή ζήτηση των υπηρεσιών της εταιρείας από τους πρώτους κιόλας μήνες δραστηριότητάς της.

Τα συνολικά επενδεδυμένα κεφάλαια στην εταιρεία διαμορφώθηκαν σε 300 εκατ. ευρώ.

Η Flex Car ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την έννοια της ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων (flexible leasing) στην ελληνική αγορά, καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να αποκτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς σε μόλις δύο χρόνια. Εκτός της Ελλάδας, το Μεξικό έρχεται να προστεθεί στις αγορές της Flex Car Κύπρου και της Flex Auto Ιταλίας, στις οποίες ο Ομιλος Flex Car διαθέτει ήδη παρουσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Flex Car έχει «βάλει στον δρόμο» σε χρόνο ρεκόρ πάνω από 10.000 οχήματα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, αξιοποιώντας τα προηγούμενα έτη τον μεθοδικό σχεδιασμό προμήθειας, που της εξασφάλισε μεγάλο όγκο καινούργιων ετοιμοπαράδοτων οχημάτων, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση.

Επιπλέον, από τα τέλη του 2021 η εταιρεία έχει δημιουργήσει και λειτουργεί την Open Cars, ένα εξειδικευμένο business unit, που εμπορεύεται τα αυτοκίνητα του στόλου της Flex Car, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους στο πλαίσιο των υπηρεσιών μίσθωσης. Τα οχήματα αυτά έχουν γνωστό ιστορικό και διατίθενται προς πώληση στην αγορά. Στα σχέδια της Flex Car είναι μέσα στους επόμενους μήνες να προχωρήσει στην επέκταση του εγχειρήματος της Open Cars και στις αγορές του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Flex Car διανύει την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κερδοφορίας, παρουσιάζοντας μια εξαιρετικά υγιή εικόνα βάσει των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Καταγράφει τριψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο και απασχολεί 200 εργαζομένους σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Μεξικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT