Ακίνητα: Τράπεζες και funds έγιναν μεσίτες

Ακίνητα: Τράπεζες και funds έγιναν μεσίτες

Σε ιστοσελίδες των τραπεζικών ιδρυμάτων και και των funds παρουσιάζονται χιλιάδες ακίνητα - σπίτια, διαμερίσματα και οικόπεδα

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μεσίτες ακινήτων μετατρέπονται οι τράπεζες, οι οποίες έχουν εισέλθει στην αγορά της πώλησης ή ακόμη και της ενοικίασης, διαθέτοντας ακίνητα που βρίσκονται ήδη στην κυριότητά τους. Η διάθεση γίνεται μέσω ιστοσελίδων που έχουν δημιουργήσει και στις οποίες «ανεβάζουν» ιδιόκτητα ακίνητα που έχουν αποκτήσει μέσω πλειστηριασμών ή προβάλλουν ακίνητα που πρόκειται να βγουν στο πλειστηριασμό με πρωτοβουλία της τράπεζας.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που φιλοξενούνται στις πλατφόρμες των τραπεζών Εθνική, Eurobank και Alpha πάνω από 3.700 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα διατίθενται αυτή την στιγμή προς πώληση, ενώ μακρύς είναι ο κατάλογος και των ακινήτων που προωθούνται προς διάθεση μέσω πλειστηριασμών είτε από τις τράπεζες είτε από τις εταιρείες διαχείρισης. Εκτός από τις πωλήσεις ακινήτων ενδιαφέρον έχει και η διάθεση προς ενοικίαση, που προωθείται από την Alpha Bank και την Eurobank σε αντίθεση με την Εθνική τράπεζα και την τράπεζα Πειραιώς που προς το παρόν επικεντρώνονται στις πωλήσεις.

Οι ιστοσελίδες που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες είναι:

  • Η realestateonline.gr της Εθνικής τράπεζας. Στην ιστοσελίδα διατίθενται προς πώληση πάνω από 1.500 ιδιόκτητα ακίνητα της Τράπεζας, όλων των κατηγοριών, όπως κατοικίες, διαμερίσματα, εμπορικά ή βιομηχανικά ακίνητα, οικόπεδα κλπ., τα οποία προηγουμένως έχουν τακτοποιηθεί από τυχόν παρατυπίες και είναι έτοιμα προς πώληση. Ο αριθμός των ακινήτων που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα αυξάνεται καθημερινά με νέες αναρτήσεις, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια που λειτουργεί η πλατφόρμα έχουν πουληθεί πάνω από 1.000 ακίνητα. Μέσω της πλατφόρμας μπορεί κάποιος όχι μόνο να εντοπίσει ένα ακίνητο, αλλά και να συμμετάσχει στην δημοπρασία για την απόκτησή του
  • Η findyourproperty.gr της Eurobank. Στην ιστοσελίδα φιλοξενούνται πάνω από 1.000 ακίνητα της Τράπεζας που διατίθενται προς πώληση ή προς ενοικίαση
  • Η astikaakininta.gr και η propertynow.gr της Alpha Bank, μέσω των οποίων διατίθενται ακίνητα είτε προς πώληση είτε προς ενοικίαση, ενώ προβάλλονται και τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την Τράπεζα. Συγκεκριμένα μέσω της πρώτης πλατφόρμας διατίθενται 398 ακίνητα προς πώληση και μέσω της δεύτερης άλλα 813 προς πώληση και άλλα 24 προς ενοικίαση
  • Η properties4sale.gr της τράπεζας Πειραιώς, μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να συμμετάσχει σε δημοπρασίες ακινήτων. Οι δημοπρασίες διενεργούνται σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο – προς το παρόν δεν υπάρχει δημοπρασία σε εξέλιξη – και η πλατφόρμα αναμένεται να ανασχεδιαστεί για να εξυπηρετεί και τις ανάγκες του προγράμματος «Σπίτι Μου».

Εκτός από τις πλατφόρμες που ανήκουν αμιγώς σε τράπεζες, σημαντικός αριθμός ακινήτων διατίθεται μέσα από τις ιστοσελίδες που έχουν αναπτύξει τα funds που έχουν αγοράσει κόκκινα δάνεια. Μεταξύ αυτών είναι η realestateintrum.gr που έχει αναπτύξει η Intrum και η altamiraproperties.gr που έχει αναπτύξει η doValue, μέσω των οποίων διατίθενται είτε τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους μέσω πλειστηριασμών, είτε προβάλλονται τα ακίνητα που είναι προγραμματισμένα να βγουν σε πλειστηριασμό από τις εταιρείες διαχείρισης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eauction.gr. Πρόκειται για 9.600 περίπου ακίνητα που είναι προγραμματισμένα να διατεθούν μέσω της ιστοσελίδας έως και τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Συγκεντρωμένη πληροφορία για όλα τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από όλους τους επισπεύδοντες μπορεί κάποιος να βρει στον ιστότοπο  www.landea.gr. Στην πληροφόρηση που παρέχει η υπηρεσία είναι τα έγγραφα των πλειστηριασμών σε μορφή απλών αγγελιών, φωτογραφίες κ.α. ώστε να διευκολύνει την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την αναζήτηση ακινήτων. Στις υπηρεσίες που προσφέρει είναι η αναζήτηση με βάση τα κριτήρια (είδος ακινήτου, περιοχή, όροφο, τετραγωνικά μέτρα, τιμή εκκίνησης κ.α.) που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος και η καθημερινή ενημέρωση για τα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό με βάση τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο χρήστης της πλατφόρμας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT