Στο ελβετικό κοινοβούλιο η κατάρρευση της Credit Suisse

Στο ελβετικό κοινοβούλιο η κατάρρευση της Credit Suisse

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάρρευση της Credit Suisse και η εξαγορά της από την UBS θα διερευνηθούν από κοινοβουλευτική επιτροπή, ανακοίνωσε το γραφείο της άνω βουλής της Ελβετίας.

Η κίνηση έρχεται αφότου δύο υποεπιτροπές υποστήριξαν την ανάγκη μιας βαθύτερης έρευνας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση, η ελβετική κεντρική τράπεζα και η ρυθμιστική αρχή της χρηματοπιστωτικής αγοράς ενήργησαν αναφορικά με την έκτακτη διάσωση της Credit Suisse.

Η ακριβής εντολή της έρευνας, καθώς και η σύνθεση της επιτροπής, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί και θα αποφασιστούν από τα δύο νομοθετικά σώματα κατά τις επόμενες συνόδους τους, που ξεκινούν στις 30 Μαΐου.

«Δεδομένου του μεγέθους των γεγονότων και των οικονομικών επιπτώσεων, το γραφείο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ίδρυση μίας κοινοβουλευτικής επιτροπής είναι δικαιολογημένη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο της Άνω Βουλής.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης που σχεδιάστηκε από τις ελβετικές αρχές τον περασμένο Μάρτιο, η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse, σηματοδοτώντας την πρώτη διάσωση μιας παγκόσμιας τράπεζας από την οικονομική κρίση του 2008.

Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή