Σε φυλακή του Τέξας η Ελίζαμπεθ Χολμς, ιδρύτρια της Theranos

Σε φυλακή του Τέξας η Ελίζαμπεθ Χολμς, ιδρύτρια της Theranos

Στη φυλακή Bryan, στο Τέξας, όπου θα εκτίσει την ποινή των 11 ετών που της επιβλήθηκε για την απάτη της Theranos, αναμένεται να βρεθεί από σήμερα η Ελίζαμπεθ Χολμς. Η ζωή της πίσω από τα κάγκελα θα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που είχε συνηθίσει ως ιδρύτρια μιας startup, που έφθασε να αξίζει δισεκατομμύρια

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή Bryan, στο Τέξας, όπου θα εκτίσει την ποινή των 11 ετών που της επιβλήθηκε για την απάτη της Theranos, αναμένεται να βρεθεί από σήμερα η Ελίζαμπεθ Χολμς. Η ζωή της πίσω από τα κάγκελα θα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που είχε συνηθίσει ως ιδρύτρια μιας startup, που έφθασε να αξίζει δισεκατομμύρια.

Ηδη, πάντως, οι μελλοντικές συγκρατούμενές της γνωρίζουν ποια είναι. Ακόμη κι αν δεν την είχαν δει στο εξώφυλλο του Forbes, που είχε κυκλοφορήσει με τη φωτογραφία της, ίσως να έχουν διαβάσει το βιβλίο «Bad Blood» για την απάτη της Theranos, που σύμφωνα με τη Wall Street Journal βρίσκεται στα ράφια της βιβλιοθήκης της φυλακής. Η Χολμς ισχυριζόταν ότι η Theranos είχε αναπτύξει μια καινοτόμο τεχνολογία που μπορούσε να κάνει μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις εύκολα και φθηνά, μόνο με μια σταγόνα αίματος. Ομως, η τεχνολογία της αποδείχθηκε ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα να δικαστεί για απάτη εις βάρος των ασθενών και των επενδυτών της Theranos. Πλέον, καλείται να εκτίσει ποινή 135 μηνών και να πληρώσει αποζημιώσεις 452 εκατ. δολαρίων, χρήματα τα οποία ωστόσο δεν πιστεύεται ότι μπορεί να δώσει.

Θα εκτίσει ποινή 11 ετών για απάτη εις βάρος επενδυτών και ασθενών.

Η φυλακή Bryan είναι σωφρονιστικό ίδρυμα χαμηλής ασφαλείας, μόνο για γυναίκες. Φιλοξενεί έως και 720 κρατούμενες, κυρίως φυλακισμένες για εγκλήματα λευκού κολάρου, ναρκωτικών και υπόθαλψης παράνομων μεταναστών. Η παράδοση της φυλακής θέλει τις νέες κρατούμενες να περνούν τις πρώτες 90 ημέρες τους στην κουζίνα. Εκεί πληρώνονται 12 σεντς την ώρα για τη δουλειά που θεωρείται η πιο σκληρή στη φυλακή αυτή. Οι κρατούμενες μένουν σε κελιά με δύο κουκέτες, που δεν έχουν πόρτες.

Η Χολμς θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις από τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο και στις γιορτές, ενώ η φυλακή έχει χώρο παιχνιδιού και εξωτερικές εγκαταστάσεις για τις συναντήσεις αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή