Προτάσεις για στήριξη της βιομηχανίας

Προτάσεις για στήριξη της βιομηχανίας

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ατζέντα κρίσιμα θέματα για την αναπτυξιακή προοπτική της βιομηχανίας συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του Συμβουλίου Προέδρων του ευρωπαϊκού συνδέσμου επιχειρήσεων ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ισπανία το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Στο συμβούλιο συμμετέχουν οι ηγεσίες 40 συνδέσμων επιχειρήσεων και βιομηχανιών και ο ΣΕΒ εκπροσωπείται από τον κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, και τον κ. Ευθύμιο Ο. Βιδάλη, πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής. Σύμφωνα με πηγές του συνδέσμου, οι προτάσεις του συμβουλίου πρόκειται να επικεντρωθούν στην άρση των ρυθμιστικών αγκυλώσεων και γραφειοκρατικών βαρών που υπονομεύουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, στην εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς, στην εξασφάλιση ενεργειακού εφοδιασμού σε ανταγωνιστικές τιμές, στη διευκόλυνση της καινοτομίας και τη στήριξη μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση της παραγωγικότητας.

Προσαυξήσεις σε συντάξεις στελεχών του Δημοσίου

Γιατροί του ΕΣΥ, αλλά και άλλα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, παρέμειναν στην υπηρεσία τους για διάστημα από 6 μήνες έως και ένα χρόνο, μετά το 67ο έτος της ηλικίας τους, θα δουν τη σύνταξή τους να προσαυξάνεται. Ο έξτρα χρόνος ασφάλισης συνυπολογίζεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ορίζουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά, με τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας. Αυτό διευκρινίζει έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ποινή φυλάκισης 30 ετών σε πειρατές του streaming

Γεγονός αποτελεί η μεγαλύτερη ποινική κύρωση που έχει επιβληθεί ποτέ σε επικεφαλής κυκλωμάτων παράνομης μετάδοσης οπτικοακουστικού περιεχομένου. Η βρετανική δικαιοσύνη επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ετών και επτά μηνών σε πέντε άτομα που δικάστηκαν με τις κατηγορίες της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος, καθώς είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση παράνομης μετάδοσης αγώνων του Champions League, με έσοδα 8 εκατ. ευρώ σε διάστημα πέντε ετών.

Ούριος άνεμος για τις τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να επωφελούνται από τους θετικούς ανέμους, με τις πρόσφατες εκλογές να ανοίγουν τον δρόμο προς την αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα στο β΄ εξάμηνο, ενώ η έντονη τουριστική δραστηριότητα στηρίζει την οικονομία, επισημαίνει η Jefferies. Κατά τον οίκο, στο επίκεντρο θα βρεθεί η ικανότητα του κλάδου να υπερασπιστεί τα περιθώρια κέρδους και το beta των καταθέσεων (δηλαδή το μερίδιο των αυξήσεων των επιτοκίων της ΕΚΤ που μετακυλίεται στα επιτόκια καταθέσεων) καθώς και η ομαλοποίηση των προβλέψεων σε χαμηλότερα επίπεδα. Η επενδυτική βαθμίδα πάντως, όπως εκτιμά, θα έχει μεγαλύτερο όφελος στο κλίμα γύρω από τις τράπεζες και στο κόστος των ιδίων κεφαλαίων παρά στην κερδοφορία τους.

Εχετε μήνυμα χαράματα η ώρα τρεις

Η αποστολή μηνύματος από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας κάθε μέρα επί δέκα ημέρες για να σου υπενθυμίσει ότι έχεις εξαντλήσει τα ΜΒ στο καρτοκινητό σου είναι κάτι ενοχλητικό. Το ότι τα μηνύματα αποστέλλονται κάθε βράδυ μεταξύ 01.07 και 03.07 το καθιστά ακόμα πιο ενοχλητικό. Ουδείς γνωρίζει γιατί ο πάροχος που ευαγγελίζεται «ένα καλύτερο μέλλον για όλους» έχει επιλέξει να επικοινωνεί με συνδρομητές του τις μικρές ώρες. Ισως είναι μια νέα τεχνική μάρκετινγκ που δείχνει, εμπράκτως, στον πελάτη ότι η εταιρεία είναι κοντά του μέρα-νύχτα. Μπορεί να είναι απλά μια λάθος ρύθμιση στο αυτοματοποιημένο σύστημα αποστολής μηνυμάτων προς τους συνδρομητές ή ο αρμόδιος υπάλληλος να υποφέρει από αϋπνίες. Οποιο και αν είναι το πρόβλημα, καλό θα είναι η εταιρεία να το κοιτάξει. Και να το λύσει άμεσα. Γιατί πέραν της ενόχλησης, ένα μήνυμα στο κινητό σου τηλέφωνο στις 3 τα ξημερώματα προκαλεί και ανησυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή